«Σκυλάδικα» στην Αθήνα: Διευθύνσεις για να τα… σπάσετε! Έξω ντέρτια 

Οι παλιοί ενδεχομένως να ξενερώσουν με τη χρήση του… ιερού όρου «σκυλάδικο» στον τίτλο. Γι’ αυτό και το βάλαμε σε εισαγωγικά.

 Γιατί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, σκυλάδικα με την αυστηρή έννοια του όρου όπως αυτός διαμορφώθηκε στα 80s και 90s δεν υπάρχουν στην Αθήνα. Οι «χρυσές εποχές» του είδους έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, γεγονός που κάνει τους true λάτρεις της σκηνής αυτής να μιλούν για ένα ουσιαστικό τέλος εποχής.

 

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αφορμές να βγούμε και να τα σπάσουμε τη σήμερον ημέρα στην Αθήνα, ακούγοντας γνήσιες λαϊκές φωνές, δεν υπάρχουν. Άλλωστε αρκετές από τις «παλιές καραβάνες» του χώρου καλά κρατούν ακόμα και ξεσηκώνουν κόσμο και κοσμάκη ο οποίος συρρέει σε πιάτσες όπως η Συγγρού και η Θηβών για να ανέβει σε τραπέζια, να «λούσει» με λουλούδια τους καλλιτέχνες και να ρίξει ζεμπεκιές με ή χωρίς παπούτσια. 

Άλλωστε, μια «δυνατή» έξοδος σε σκυλάδικο όπως τη θυμούνται οι παλιοί, περιλαμβάνει την κατάλληλη παρέα και το κατάλληλο σχήμα. Για την παρέα θεωρούμε δεδομένο ότι την έχετε βρει. Όσον αφορά το σχήμα, πάρτε μια γεύση παρακάτω. 

VIP Skyladiko 
Λεωφ. Συγγρού 338, Καλλιθέα

Στο… after μαγαζί – στέκι για τους ξενύχτηδες της περιοχής, το πρόγραμμα ξεκινάει τις πρώτες πρωινές ώρες και ο χορός καλά κρατεί μέχρι ο ήλιος να ανατείλει. Από εδώ έχουν περάσει μεγάλες μορφές της λαϊκής νυχτερινής διασκέδασης (Γιώργος Μαρίνης, Πέτρος Ίμβριος κ.α.). Φέτος, έχει ετοιμάσει άκρως ξεσηκωτικό πρόγραμμα με Άκη Δείξιμο, Βίλλυ Ραζή, Λευτέρη Κιντάτο, Νάιρα, Λένα Σωτηρίου, Ελίνα Νιάρου, Γιάννη Αλεξόπουλο και Μιχάλη Μαρίνη. Το ποτό στο μπαρ κοστίζει € 10, η φιάλη ουίσκι από € 90 και το κρασί ανά δύο άτομα από € 45. Κρατήσεις στο 2109519219.

Ρόδον Live
Λεωφ. Συγγρού 55 και Φραντζή, Νέος Κόσμος

Ακόμα ένα θρυλικό στέκι στην Συγγρού, το γωνιακό Ρόδον συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και χρόνια να προσφέρει απλόχερα κέφι και διασκέδαση στους θαμώνες του με σταθερά ξεσηκωτικά σχήματα. Οικοδεσπότης για φέτος ο Γιάννης Βασιλείου και μαζί του ένα νεανικό σχήμα με τους Δέσποινα Καρλή, Νίκο Γεράλη, Κώστα Τσαρουχά και Φώτη Σκορπιδέα. Είσοδος 10€ με ποτό στο μπαρ, απλή φιάλη 100€, σπέσιαλ 120€.

Komvos Live
Λιοσίων 325, Πατήσια

Οι πιο παλιοί το ξέρουν σαν «Σταλακτίτες», οι ακόμα πιο παλιοί σαν «Φαντασία». Τα τελευταία χρόνια γνωστό με το όνομα Komvos Live, το θρυλικό μαγαζί στις Τρεις Γέφυρες αφού φιλοξένησε πέρυσι τον τεράστιο Βασίλη Τερλέγκα, ανανεώνει το σχήμα του για φέτος και φέρνει επί σκηνής τον Δημήτρη Κοντολάζο, τον Χρήστο Πάχη, την Ελένη Καρουσάκη και την σέξι Σαμπρίνα σε ένα λαϊκό πρόγραμμα για ατελείωτο χορό σε τραπέζια και… πίστα. Είσοδος 10€ με ποτό στο μπαρ, απλή φιάλη 120€, σπέσιαλ 140€. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2108325300.

 

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ