"Βουτιά" της θερμοκρασίας με συννεφιά και χιόνια - Στην... κατάψυξη η Ελλάδα

Χειροτερεύει ο καιρός με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμα περισσότερο. 

Χαμηλές θερμοκρασίες με λίγες τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας αναμένουμε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016. Σποραδικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στις παραπάνω περιοχές, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπου περιορισμένη, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί και παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, -9 έως 2 στη βόρεια Ελλάδα, -2 έως 10 στη δυτική Ελλάδα, -5 έως 7 στο βόρειο Αιγαίο και από 3 έως 10 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία  από 01 έως 06 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά του νομού όπου και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 έως 03 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία  από -04 (μείον τέσσερα) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ηπειροδυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές στα νότια . Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν  από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  από 02 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλίαανατολική ΣτερεάΕύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο στις νότιες θαλάσσιες-παραθαλασσιες περιοχές και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία  από 00 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 10 βαθμούς κελσίου .

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ