Φώτης Κουβέλης: "Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου"

Τη θέση ότι η πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, διατυπώνει ο Φώτης Κουβέλης

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», σημειώνει ότι «μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, που κατάληξε με τη σημαντική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση», για να τονίσει πως «η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και οργανική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος».

«Η φροντίδα μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην ενότητα των αριστερών δυνάμεων. Αυτό καθορίζει και προσδιορίζει την παρουσία μου στο πεδίο της πολιτικής», απαντά στο ερώτημα εάν επιθυμεί την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Αναφέρει, επίσης, ότι σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή του δεν έβαλε ποτέ το προσωπικό πάνω από το συλλογικό και ότι «δεν το έπραξα ακόμα κι όταν συνειδητοποίησα ότι τα συστήματα εξουσίας ήταν διατεθειμένα να μας παράσχουν τα πάντα, αν αποδεχόμασταν τον σχεδιασμό τους», για να επισημάνει ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και σήμερα τα πολιτικά πράγματα.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της πολιτικής κίνησης ΕΚΙΕΑ μετά την πανελλαδική της συνάντηση, τόνισε πως «εργαζόμαστε για να προωθήσουμε, με ενωτική αντίληψη, της πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με αποφασιστικά βήματα, οργανώνουμε το συντονισμό μας και εντείνουμε την παρουσία μας, πολλαπλασιάζοντας τις παρεμβάσεις μας, με δημόσιο λόγο και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα».

Παράλληλα, εκφράζει την εκτίμηση πως υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τονίζοντας την ανάγκη να αρχίσει να υλοποιείται ένα παράλληλο πρόγραμμα. 

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, σημειώνει πως μπορεί και πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις που θα κατανείμουν με δικαιότερο τρόπο το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών και ταυτόχρονα θα προστατέψουν τις επερχόμενες γενιές και τους αυριανούς συνταξιούχους από τον κίνδυνο μιας μαζικής φτωχοποίησης.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ