Μήπως είναι τα δύο Αirbus από την ταινία του Παπακαλιάτη; 800.000 ευρώ κοστίζουν στο δημόσιο, φαντάσματα ακίνητα & "αμίλητα"

Τα δύο Αirbus - φαντάσματα της πρώην Ο.Α - παραμένουν ακίνητα, απούλητα, αναξιοποίητα και με κόστος 800.000 ευρώ το χρόνο.

Το σίριαλ πώλησης των δύο αεροσκαφών, τα οποία όχι μόνο δεν απέφεραν έσοδα στο Δημόσιο αλλά αντιθέτως κοστίζουν, συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συστήνει τώρα νέα επιτροπή, όπως αναφέρει η Καθημερινή, που θα συντάξει νέα τεχνική έκθεση σχετικά με το αξιόπλοο των αεροσκαφών.

Οι δύο διαγωνισμοί που δεν κατέληξαν πουθενά

Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί δύο διαγωνισμοί πώλησης των αεροσκαφών από το ΥΠΟΙΚ και τη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων. Η πρώτη διαδικασία ξεκίνησε το 2009, αλλά δεν καρποφόρησε, αφού η ελληνική πλευρά έθεσε ιδιαίτερα υψηλά τον πήχη, ζητώντας πάνω από 100 εκατ. δολάρια για τέσσερα αεροπλάνα 20ετίας. Ο δεύτερος διαγωνισμός που έγινε χωρίς ελάχιστο τίμημα καρποφόρησε στο τέλος του 2011. Η πώληση των δύο αεροσκαφών κατακυρώθηκε (μαζί με άλλα δύο παρόμοια αεροσκάφη) στην εταιρεία Apollo Aviation αντί 40 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ. Ωστόσο η σχετική σύμβαση πώλησης των τεσσάρων αεροσκαφών καθυστέρησε να υπογραφεί. 

* Μήπως είναι αυτά που είδαμε στην πρόσφατη επιτυχημένη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη; Black humour...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ