Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πήρε θέση η πρεσβεία των ΗΠΑ κατά Ξηρού για την παράσταση στο Εθνικό -Όλη η ανακοίνωση 

Η αμερικάνικη πρεσβεία πήρε θέση για το ζήτημα που προέκυψε με την παράσταση «Ισορροπία του Nash», που στηρίζεται σε βιβλίο του Σάββα Ξηρού, καθώς και στα πρακτικά της δίκης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Με ανακοίνωση η πρεσβεία εκφράζει την έντονη ενόχλησή της για την παράσταση και την επιλογή της σκηνοθέτιδας Πηγής Δημητρακοπούλου να συνεργαστεί με τον Ξηρό. «Ενώ η τέχνη δεν θα έπρεπε να λογοκρίνεται, ενωνόμαστε με το κίνημα ‘Ως Εδώ’ θέτοντας το ερώτημα αν το δημόσιο θα έπρεπε να χρηματοδοτεί την τέχνη ενός τρομοκράτη», αναφέρει η πρεσβεία.

 

Την ανάρτηση στο Twitter έκανε retweet ο Αμερικανός πρέσβης, Ντέιβιντ Πιρς επισημαίνοντας: «Η Ομάδα Συγγενών Θυμάτων Τρομοκρατίας «ΩΣ ΕΔΩ» αμφισβητεί τη χρησιμότητα της δημόσιας χρηματοδότησης για να ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο έργο βασισμένο σε μέρος του βιβλίου τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη».

Με ανακοίνωσή της, η Ομάδα Συγγενών Θυμάτων Τρομοκρατίας υποστηρίζει ότι «η Εθνική Σκηνή – έστω και στη χρηματοδοτούμενη από δημόσιους πόρους πειραματική της εκδοχή- δίνει την ευκαιρία στον κ. Ξηρό να κάνει τέχνη. Να γίνει Τέχνη. Να δείξει Τέχνη. Είναι  προφανές ότι ο εξαγνισμός του κ. Ξηρού αποτελεί πλέον για κάποιους διαρκή και επίμονη προτεραιότητα. Και μεθοδεύεται με συστηματικό τρόπο γιατί έχει συγκεκριμένο στόχο. Την απελευθέρωσή του όχι μόνον από τη φυλακή, αλλά και από το ένοχο στίγμα του δολοφόνου. Και η διαδικασία αυτή γίνεται πράξη  με τις παλιές καλές μεθόδους της ιδεολογικοποίησης της επιλογής να δολοφονείς αθώους. Ετσι έκαναν οι Ναζί. Έτσι έκαναν και οι Σταλινικοί. Έτσι καλύπτει ο φασισμός τις επιλογές του»

Δείτε το σχετικό άρθρο με τον εξής τίτλο: Ντόρα Μπακογιάννη: Τι άλλο θα κάνει η κυβέρνηση για να εξαγνίσει τον τρομοκράτη Σάββα Ξηρό;

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ