Η Φλώρινα του Αγγελόπουλου, των ζωγράφων & της ιστορίας στην «Ελλάδα από το Α ως το Ω» του OTE HISTORY

Στην Φλώρινα, την μούσα του Αγγελόπουλου, την πόλη των ζωγράφων, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και τη μεγάλη μουσική παράδοση, μας ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE HISTORY «Ελλάδα από το Α ως το Ω», που θα προβληθεί στο νέο κανάλι του ΟΤΕ TV την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 21.00.
 

Ο διευθυντής φωτογραφίας και σταθερός συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Γιώργος Αρβανίτης, μας ξεναγεί στην πόλη που ενέπνευσε τον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό, ενώ ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, Χάρης Κοντοσφύρης, εξηγεί γιατί η Φλώρινα είναι πόλη των ζωγράφων και ο ερμηνευτής της χάλκινης και βαλκανικής τρομπέτας, Παντελής Στόικος, μιλά για την μουσική παράδοση της περιοχής.

 

Επίσης, ο εκπαιδευτικός Γιάννης Δαϊκόπουλος αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν της Φλώρινας και η βραβευμένη βιολόγος Ειρήνη Κουτσερή από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών μας ξεναγεί στο μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής. 


Από το πρόγραμμα της εβδομάδας, ξεχωρίζουν επίσης το ντοκιμαντέρ «Αριστοτέλης Ωνάσης» του BBC για την ταραχώδη προσωπική ζωή αλλά και τη σπουδαία επιχειρηματική δράση του «Χρυσού Έλληνα» (Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 22.00), ενώ την ίδια μέρα στις 20.00, ο συγγραφέας και ηθοποιός Μάικλ Γουντ ακολουθεί τα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Συρία έως το Ιράκ προκειμένου να ρίξει φως στα γεγονότα που σημάδεψαν την καθοριστική μάχη του Μακεδόνα στρατηλάτη εναντίον του περσικού στρατού το 331 π.Χ., στο ντοκιμαντέρ «Μέγας Αλέξανδρος:

 

Η Μεγάλη Μάχη». Η σειρά μυθολογίας του A+E Networks, «Η Σύγκρουση των Θεών» ταξιδεύει στη μινωική Κρήτη για να ρίξει φως στην ιστορία του Μινώταυρου (Σάββατο 30 Ιανουαρίου, 23.00) και αναζητά την αλήθεια πίσω από τον μύθο της Μέδουσας, μίας από τις Γοργόνες της ελληνικής μυθολογίας (Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 23.00). 


Επίσης, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Καταστρώματος - Γιώργος Σεφέρης» εντρυφά στο  έργο του βραβευμένου με Νόμπελ ποιητή, μέσα από κείμενα, μουσικές, μαρτυρίες,  ντοκουμέντα της εποχής και επισκέψεις στους τόπους όπου έζησε ο Σεφέρης (Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 21.00). 

Ακόμη, πρεμιέρα κάνει στο OTE HISTORY το ντοκιμαντέρ  «Στην άκρη του Αιγαίου: Καστελόριζο», μια συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV, που καταγράφει την ιστορία, τα δεινά που υπέστη το γραφικό νησί από τους κατακτητές, τη μετανάστευση, τις φυσικές καταστροφές, αλλά και την αναγέννησή του (Σάββατο 30 Ιανουαρίου, 21.00).   

*Η εκπομπή του OTE HISTORY, «Ελλάδα από το Α ως το Ω» εγκαινιάστηκε στις 22 Ιανουαρίου και προβάλλεται κάθε Παρασκευή βράδυ στις 21.00. Την υλοποίηση της παραγωγής έχει αναλάβει η πολιτιστική πλατφόρμα ελculture. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ