Κόκκινος συναγερμός για τον ιό Ζίκα στην Αμερική: Περιμένουν έως και 4 εκ. κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως ο ιός Ζίκα αναμένεται να πλήξει έως και 4 εκατομμύρια ανθρώπινους οργανισμούς στην Αμερική.

Ο ιός που δημιουργήθηκε από το τσίμπημα των κουνουπιών έχει αλλάξει επίπεδο επικινδυνότητας τις τελευταίες ημέρες, όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια Μάργκαρετ Τσαν στα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του Οργανισμού στη Γενεύη

«Πέρυσι, ο ιός εμφανίστηκε στην Αμερική, εκεί όπου τώρα εξαπλώνεται ραγδαία. Σήμερα, έχουν αναφερθεί κρούσματα σε 23 ώρες» ανέφερε η Τσαν χαρακτηριστικά τονίζοντας πως ο Οργανισμός θα δράσει ταχύτατα τις επόμενες μέρες.

Πέρυσι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, δέχθηκε έντονη κριτική για την καθυστέρηση που παρουσίασε στον ιό Έμπολα, την επιδημία που οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 10,000 ανθρώπους, με την Τσαν να υπόσχεται πως δεν θα γίνει το ίδιο λάθος.

«Δεν θα περιμένουμε από την επιστήμη να αναφέρει τα νέα κρούσματα που θα σημειώνονται. Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα», τόνισε. Το 80% των ανθρώπων που προσβάλονται από τον ιό, δεν παρουσιάζουν τα συμπτώματά του, τα οποία είναι ο πυρετός και τα κοκκινισμένα μάτια

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ