Ιδού οι δέκα πιο καταζητούμενοι έμποροι ναρκωτικών στον κόσμο - Διαβόητοι εγκληματίες & σκοτεινοί Νονοί

Πολλά εκατομμύρια δολάρια προσφέρουν οι Αστυνομικές Αρχές σε όποιον δώσει πληροφορίες για τη σύλληψή τους. Από το Μεξικό και την Κολομβία έως τη Μιανμάρ...

Ο πλέον καταζητούμενος βαρώνος ναρκωτικών, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμανσυνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου στην πολιτεία Σιναλόα του Μεξικό από την ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ και τις μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τώρα που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα των φυλακών, έξι μήνες μετά τη δραπέτευσή του, ο Οργανισμός για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών τοποθέτησε τη λέξη «συνελήφθη» στην εικόνα του που είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της όταν ήταν διεθνώς καταζητούμενος.

Με αφορμή τη σύλληψη του περιζήτητου βαρώνου ναρκωτικών, αυτή είναι η λίστα με τους πιο καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών του κόσμου:

ISMAEL ZAMBADA GARCÍA, ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ EL MAYO- ΚΑΡΤΕΛ SINALOA (ΜΕΞΙΚΟ)

Ο Ismael Zambada García είναι μια θρυλική φιγούρα του υπόκοσμου του Μεξικό, o οποίος μάλιστα δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα στη φυλακή. Λέγεται ότι ο ίδιος ήταν ένα σημαντικό μέλος του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, σαν τον Ελ Τσάπο, ωστόσο διατηρούσε ένα χαμηλό προφίλ. Ο Zambada και το καρτέλ της Σιναλόα είναι γνωστοί για την ποικιλία ναρκωτικών που πωλούσαν, όπως η ηρωίνη, η μαριχουάνα και η μεθαμφεταμίνη.

RAFAEL CARO QUINTERO - ΚΑΡΤΕΛ ΣΙΝΑΛΟΑ (ΜΕΞΙΚΟ)
 
O Rafael Caro Quintero είναι ένας από τους ιδρυτές του καρτέλ Γκουανταλαχάρα, o οποίος συνελήφθη το 1985 έπειτα από την απαγωγή, το βασανισμό και τη δολοφονία της πράκτορα της DEA, Kiki Camarena. O ίδιος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλακή, ωστόσο ένας δικαστής αποφάσισε να τον ελευθερώσει τον Αύγουστο του 2013 για τεχνικούς λόγους. Η απελευθέρωσή του προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων στις ΗΠΑ, καθώς η δολοφονία της Camarena ήταν ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για την DEA.

NEMESIO OSEGUERA CERVANTES, ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ EL MENCHO - ΚΑΡΤΕΛ JALISCO NEW GENERATION (ΜΕΞΙΚΟ)

O Nemesio Oseguera Cervantes, γνωστός και ως El Mencho, είναι ο πιο γνωστός ηγέτης του καρτέλ Jalisco New Generation. Το συγκεκριμένο καρτέλ λέγεται και CJNG και θεωρείται ως μια από τις πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενες εγκληματικές οργανώσεις στο Μεξικό, αλλά και το δεύτερο πιο σημαντικό καρτέλ ναρκωτικών της χώρας μετά τη Σιναλόα.

JOSÉ ADÁN SALAZAR UMAÑA, ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ CHEPE DIABLO - ΚΑΡΤΕΛ TEXIS (EΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ)
 
O José Adán Salazar Umaña είναι ένας από τους ηγέτες του καρτέλ του Texis, ενώ έλεγχε διάφορες διαδρομές διακίνησης ναρκωτικών μέσω του Ελ Σαλβαδόρ. Μάλιστα, η DEA κατηγορεί τον Salazar για εμπόριο ναρκωτικών και για είσπραξη χρηματικών ποσών από παράνομες δραστηριότητες.

DARIO ANTONIO ÚSUGA ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ OTONIEL - ΚΑΡΤΕΛ LOS URABEÑOS (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)

O Dario Antonio Úsuga είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου καρτέλ της Κολομβίας, του Urabeños. H κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει αμοιβή πέντε εκατ. δολαρίων σε όποιον παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

GERSON GÁLVEZ CALLE, ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ CARACOL - ΚΑΡΤΕΛ BARRIO KING (ΠΕΡΟΥ)

O Gerson Gálvez Calle είναι ο πιο περιζήτητος εγκληματίας του Περού. Γνωστός και ως Caracol, ο ίδιος ήταν επικεφαλής της οργάνωσης Barrio King και ελευθερώθηκε την περσινή χρονιά έπειτα από 12 χρόνια φυλάκισης με τις κατηγορίες της απόπειρας φόνου, ληστείας και παράνομης διακίνησης ναρκωτικών. Ο Caracol τώρα καταζητείται από το FBI ξανά, με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών. Πολλοί πιστεύουν ότι βρίσκεται στο Εκουαδόρ ή τη Βραζιλία

WEI HSUEH-KANG - ΚΑΡΤΕΛ UNITED WA STATE ARMY (ΜΙΑΝΜΑΡ)

O Wei Hsueh Kang ήταν ανώτατος διοικητής του United Wa State Army, μια τεράστια δύναμη ναρκωτικών στη Μιανμάρ. Η ομάδα αυτή υποστηρίζεται από την Κίνα, ενώ λέγεται ότι διαθέτει 30.000 στρατιώτες και χαρακτηρίζεται από τη DEA ως η κυρίαρχη ομάδα διακίνησης ηρωίνης της Νοτιοανατολικής Ασίας και ενδεχομένως όλου του κόσμου. Οι ΗΠΑ τον αναζητούν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσφέρει αμοιβή δυο εκατ. δολαρίων σε όποιον παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

HAJI LAL JAN ISHAQZAI - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

O Haji Lal Jan Ishaqzai ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς αφγανικής ηρωίνης κατά τις δεκαετίες του ’80 και ’90. Ο Ishaqzai συνελήφθη το 2012, ενώ μέχρι τότε θεωρούταν από τους πιο περιζήτητους καταζητούμενους του κόσμου. Στην πορεία ο ίδιος κατάφερε να δραπετέυσει, ύστερα από δωροδοκία 14 εκατ. δολαρίων σε τοπικού αξιωματούχους.

ROCCO MORABITO - 'NDRANGHETA (ΙΤΑΛΙΑ)

O Rocco Morabito είναι ο αρχηγός της πιο ισχυρής μαφίας στην Ιταλία. Μεγάλωσε στη νότια Ιταλία, και στην πορεία μετακόμισε στο Μιλάνο, όπου έγινε γνωστός για τα μεγάλα πάρτυ ναρκωτικών, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον χαρακτήρισαν ως «βασιλιά της ηρωίνης». Λέγεται ότι η ‘ndrangheta έχει πάνω από 60.000 συνεργάτες σε όλον τον κόσμο, όπως αναφέρει το fortunegreece.com, ενώ η διακίνηση ναρκωτικών είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της μαφίας, ενώ έχει ισχυρές σχέσεις με παρόμοιες ομάδες της Λατινικής Αμερικής.

SEMION MOGILEVICH, ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ THE BRAINY DON - ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ

O Semion Mogilevich είναι ο πιο ισχυρός αρχηγός της ρωσικής μαφίας, ένα από τα πιο εγκληματικά δίκτυα του κόσμου αλλά και καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών. Ο Mogilevich, γνωστός ως Brainy Don, συνελήφθη για φοροδιαφυγή στη Ρωσία το 2008, ωστόσο ελευθερώθηκε το επόμενο έτος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ