Η πρώτη απογείωση για τον νέο "ιπτάμενο γίγαντα" της Boeing - Το επιβλητικό Boeing 737 ΜΑΧ

​Περίπου 4000 άτομα συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Ρέντον, για να παρακολουθήσουν την παρθενική πτήση της νέας ναυαρχίδας Boeing.

«Πετάει πολύ όμορφα. Πραγματοποιήσαμε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα», δήλωσε μετά την πτήση ο πιλότος Εντ Γουίλσον που είχε την χαρά να είναι ο πρώτος κυβερνήτης του νέου Boeing 737 ΜΑΧ.


Το αεροσκάφος, με το όνομα «Spirit of Renton» απογειώθηκε υπό τις επευφημίες του πλήθους στις 9:48 τοπική ώρα για να πραγματοποιήσει μια πτήση 2 ωρών και 47 λεπτών, προτού προσγειωθεί στον διάδρομο 13 του Boeing Fields.

Το αεροσκάφος πέταξε αρχικά στα 15.000 πόδια και λίγο αργότερα στα 20.000 ποδιά περιορίζοντας την ταχύτητα του καθ όλη την διάρκεια της πτήσης στους 250 κόμβους.
«Έχουμε εντυπωσιαστεί από την ηχομόνωση του αεροσκάφους. Έκανα μια βόλτα στον διάδρομο στην καμπίνα των επιβατών και πραγματικά εντυπωσιάστηκα», δήλωσε ο πιλότος.

Η τέταρτη στη σειρά γενιά της συγκεκριμένης οικογένειας αεροσκαφών έρχεται να ανταγωνιστεί το νέο αεροπλάνο της Airbus, το Α320neo.

Το 737 max που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα όλες τις απαιτούμενες δοκιμαστικές πτήσεις, που είναι αναγκαίες σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας για να λάβει την επιθυμητή έγκριση.

Μετά την συμπλήρωση αυτής της διαδικασίας το πρώτο αεροσκάφος τύπου 737max θα παραδοθεί στην αεροπορική εταιρεία Southwest για να το ενσωματώσει στον στόλο της.

Η εμφάνιση του 737 στους αιθέρες αναμένεται στο δεύτερο μισό του 2017. Ήδη ο κατάλογος παραγγελιών της Boeing περιέχει την ζήτηση 2.827 αεροσκαφών από 40 αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ