Τα μπλόκα των αγροτών στην Μακεδονία - Δείτε πότε και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Συνεχίζονται και σήμερα οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών ενάντια στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Στα διόδια Μαλγάρων ο δρόμος θα κλείσει 12 με 2 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα με 8 το βράδυ. Στα ''Πράσινα Φανάρια'' και στη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' έχουν ενισχυθεί τα μπλόκα των αγροτών.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι στο δρόμο προς Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζονται οι αποκλεισμοί 12 με 2 το μεσημέρι και 7 με 9 το βράδυ.

Στο νομό Κιλκίς, περισσότερα από 450 τρακτέρ βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Το τελωνείο των Ευζώνων και της Δοϊράνης θα είναι κλειστά τις ίδιες ώρες.

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία, - μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες τηρούν στάση αναμονής.

Στο μπλόκο τον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, ο αποκλεισμός θα είναι από τις 12 έως τις 6 το απόγευμα. 

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, ενώ απόψε το βράδυ θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Το πρόγραμμα των αποκλεισμών των δρόμων στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι:

Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 10 με 12 το μεσημέρι και 6.30 με 8.30 το βράδυ και 10 με 12 και 6.30 με 8.30 το βράδυ αντίστοιχα.

Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και 5.30 με  8.30 το βράδυ. 

Στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12 με 1.30 το μεσημέρι και 4.30 με 6.30 το απόγευμα ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός στις 12 για μισή ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ