Τραγωδία στη Μόσχα: 12 νεκροί, τα τρία παιδιά, από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ρούχων (Βίντεο & φωτό)

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στην ανατολική Μόσχα.

Από τη φωτιά κατέρρευσε η στέγη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, με αποτέλεσμα να τους καταπλακώσει.

«Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων έπιασε φωτιά σε ένα από τα βιομηχανικά κτίρια της οδού Στρομίνκα στη Μόσχα, προκαλώντας την κατάρρευση της στέγης», ανακοίνωσε εκπρόσωπος στο τοπικό τμήμα της ρωσικής Επιτροπής Έρευνας.

Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τη στέγη. «Οι σοροί 12 ανθρώπων βρέθηκαν όταν η φωτιά έσβησε», πρόσθεσε η ίδια πηγή, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Τα θύματα ήταν μετανάστες εργάτες που απασχολούνταν στο εργοστάσιο ετοίμων ενδυμάτων, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων αρχικά είχε ανακοινώσει πως δεν υπήρχαν θύματα, πριν οι ερευνητές αναφέρουν τον εντοπισμό νεκρών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστα ακόμη αίτια, αργά χθες βράδυ και έσβησε πέντε ώρες μετά, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η Επιτροπή Έρευνας ανακοίνωσε σήμερα ότι διενεργεί ποινική έρευνα για να διαπιστωθεί αν η καταστροφή οφείλεται σε πυρκαγιά ή εμπρησμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ