Από θαύμα γλύτωσε ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης το καρτέρι των πάνοπλων αδίστακτων ληστών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση που δέχθηκε ο γνωστός κομμωτής και make up artist Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου.

Η κυρία Χριστοπούλου περιέγραψε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής τις δραματικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το σπίτι τους στον Λυκαβηττό.

 

«Επιστρέφαμε στο σπίτι με το αυτοκίνητο λίγο μετά τις 20.00. Ο άντρας μου μπήκε στο γκαράζ και τότε είδαμε δύο άνδρες με όπλα στα χέρια να βρίσκονται δίπλα στο όχημα μας.

Τρομοκρατηθήκαμε. Καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο Πάνος κλείδωσε τις πόρτες και έκανε όπισθεν για να ξεφύγουμε. Ήταν αδίστακτοι. Πυροβόλησαν στο τζάμι. Τότε άνοιξα την πόρτα και τους είπα να μη ξαναρίξουν. Μετά πυροβόλησαν τον Πάνο, ο οποίος αν και χτυπημένος είχε το σθένος να προσπαθήσει να με προστατεύσει. Πριν φύγουν του έριξαν ξανά πυροβολισμούς στα πόδια. Εγώ είχα βγει έντρομη στο δρόμο τρέχοντας φωνάζοντας βοήθεια», περιέγραψε στους αστυνομικούς η Έλενα Χριστοπούλου.

 

Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά πέντε κάλυκες. Οι δράστες τραυμάτισαν με δύο σφαίρες τον Πάνο Καλλίτση στα πόδια και με μία επιδερμικά στο θώρακα. Ο κομμωτής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» έχοντας βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας του θα βελτιώνεται.

 

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν ένα προς ένα τα στοιχεία για να βρουν το κίνητρο της επίθεσης. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για απόπειρα ληστείας, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, καθώς ακόμα δεν έχει καταθέσει ο ίδιος ο Πάνος Καλλίτσης λόγω της κατάστασης της υγείας του. Οι αστυνομικοί περιμένουν με ενδιαφέρον τα όσα θα ακούσουν από το θύμα προκειμένου να εξετάσουν το κατά πόσο κάποιος από το περιβάλλον του θα μπορούσε να είχε κίνητρο να κάνει μία τέτοια ενέργεια σε βάρος του. Αν δηλαδή ο γνωστός κομμωτής είχε οφειλές προς κάποιον, προσωπικές διαφορές ή κάποιο ανοιχτό μέτωπο στα επαγγελματικά του.

Οι δράστες πιθανότατα ήθελαν να αρπάξουν το χαρτοφύλακα που είχε πάνω του ο κομμωτής πιστεύοντας ότι θα περιέχει τις εισπράξεις από το κατάστημά του στο Παλαιό Ψυχικό. Τελικά δεν κατάφεραν το σκοπό τους διότι αιφνιδιάστηκαν από την τροπή που πήρε η επίθεση και τους πυροβολισμούς που ξεσήκωσαν τη γειτονιά με αποτέλεσμα να φύγουν από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού άπραγοι.

 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Καλλίτσης το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό και προσθέτουν ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το ζευγάρι  και γνώριζαν ακριβώς τι ώρα θα φτάσουν στην οικία τους.


 
Ποιος είναι
 
Ο Πάνος Καλλίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σε πολύ νεαρή ηλικία συνειδητοποίησε ότι το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει είναι η κομμωτική. Έτσι, αποφάσισε και σπούδασε αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο Λονδίνο κομμωτική αλλά και την τέχνη του make up. Το 1998 μετακόμισε στις Βρυξέλλες όπου σπούδασε με υποτροφία στη σχολή της «Vidal Sassoon». Όταν to 2000 γύρισε στην Αθήνα ξεκίνησε μία λαμπρή καριέρα έχοντας ως πελάτες του τους πιο γνωστούς Έλληνες celebrities. Ανάμεσά τους η Δέσποινα Βανδή, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελεονόρα Μελέτη, η Ελένη Μενεγάκη και ο Σάκης Ρουβάς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ