Super Love Story: Γερμανίδα παντρεύτηκε Χιλιανό μεταλλωρύχο - Τον ερωτεύτηκε όταν τον είδε στη TV να διασώζεται

Το 2010 θα μπορούσε να ήταν και η χρονιά του θανάτου του. Ο 31χρονος σήμερα Daniel Herrera ήταν μεταξύ των 33 μεταλλωρύχων που έμειναν παγιδευμένοι για 69 ημέρες εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, στη Χιλή.

Η ζωή τους στα βάθη αλλά και η τεράστια επιχείρηση διάσωσής τους από ορυχείο κοντά στην έρημο Ατακάμα είχαν απασχολήσει τον Τύπο σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Daniel, όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, ήταν ο 16ος μεταλλωρύχος που αντίκρισε και πάλι το φως της ημέρας- περίπου, αφού έπρεπε να φορά ειδικά γυαλιά για να μην τραυματιστούν τα μάτια του από την απότομη έκθεση στο φως μετά την παραμονή τόσων ημερών στο σκοτάδι.

Μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που παρακολουθούσαν την επιχείρηση διάσωσης και μεταξύ άλλων και τον Daniel να βγαίνει από τα έγκατα της Γης ήταν και η Γερμανίδα γραμματέας Melanie Mayer που, αν και βρισκόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ένιωσε να συνδέεται μαζί του.

«Κατάλαβα πως είχε καλή καρδιά», λέει η 36χρονη, «όταν χαμογέλασε ένιωθα να εκπέμπει κάτι δυνατό και ζεστό. Όσο τρελό κι αν ακούγεται, τον ερωτεύτηκα. Έτσι έγιναν τα πράγματα», αφηγείται.

 

Την εποχή του εγκλωβισμού του ο Daniel ήταν μόνος και ζούσε με τη μητέρα του. Η Melanie τον αναζήτησε στο Facebook και του μίλησε. Αρχικά εκείνος πίστευε πως επρόκειτο για φάρσα αλλά στη συνέχεια άρχισαν να έχουν σχέση.

«Αρχίσαμε να ανταλλάσσουμε μηνύματα, μου είπε πως της άρεσα», περιγράφει ο Daniel, «δεν το πίστευα, νόμιζα πως ήταν ένα αστείο, δεν πίστευα στην αγάπη μέσω ίντερνετ».

Το ζευγάρι αντάλλασσε μηνύματα μέσω διαδικτύου και αργότερα άρχισε και την τηλεφωνική επικοινωνία.

 

Ο Daniel λέει πως η Melanie τον βοήθησε να ξεπεράσει το τραύμα που του άφησε η περιπέτειά του. Όταν είχε εφιάλτες με όσα είχαν συμβεί «εκείνη απλώς με έπαιρνε αγκαλιά και όλα ήταν πάλι καλά».

 

Τελικά η γυναίκα και ο 10χρονος γιος της Noah μετακόμισαν στην πόλη Santa Cruz, κοντά στο Σαντιάγο, και δύο εβδομάδες μετά ο Daniel και η Melanie παντρεύτηκαν.

 

Σε περίπου δύο εβδομάδες η Melanie θα γίνει για δεύτερη φορά μητέρα και ο Daniel θα γίνει μπαμπάς. «Η οικογένεια και οι φίλοι μου έλεγαν πως είμαι τρελή που μετακομίζω στη Χιλή για τον Daniel. Αυτό άλλαξε όταν τον γνώρισαν στο γάμο μας, τώρα τα καταλαβαίνουν όλα», λέει η 36χρονη.

 

«Μόλις λίγες μέρες αφότου τη γνώρισα ήθελα να την παντρευτώ», λέει ο Daniel. Τον Οκτώβριο, στην επέτειο της διάσωσής του, πήρε τον Noah και επισκέφθηκαν μαζί το ορυχείο.

 

«Ήταν μια συγκινητική στιγμή γι’ αυτόν γιατί δεν του αρέσει το μέρος εκείνο», εξηγεί η Melanie, προσθέτοντας πως δεν ήταν τα πράγματα εύκολα ούτε για εκείνος ούτε για τους συναδέλφους του. Πολλοί είχαν ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα.

«Τα ορυχεία με αγχώνουν, μου προκαλούν φόβο. Δεν πιστεύω πως θα μπορέσω ποτέ να ξαναδουλέψω κάτω από τη Γη, νιώθω τρόμο, απελπισία και άγχος. Ένιωθα πως έπρεπε να λύσω κάτι μέσα μου, είχα προχωρήσει μόλις 100 μέτρα όταν συνειδητοποίησα πως το ορυχείο στο San José κράτησε ένα μέρος της ζωής μου», εξομολογείται εκείνος.

 

Ο Daniel επισκεπτόταν ψυχολόγο επί 18 μήνες μετά τη δοκιμασία του και όπως λέει, με τη βοήθεια και της νέας του οικογένειας, αρχίζει να ξεπερνά το τραύμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ