Η συγκινητική ιστορία του 25χρονου Abul: Μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε δέντρο λόγω σπάνιας πάθησης

Από μια σπάνια δερματική ανωμαλία, με το όνομα Epidermodysplasia Verruciformis, πάσχει ο 25χρονος άντρας. Πρόκειται για μια δυσπλασία του δέρματος με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Τόσο το δέρμα του Abul Bajandar, όσο και τα άκρα του, μοιάζουν με δέντρο. Ο νεαρός άντρας κληρονόμησε την ασθένεια και υποφέρει από αυτήν τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο 25χρονος Abul έχει αποκτήσει το όνομα tree man - άνθρωπος δέντρο, επειδή από τα χέρια και τα πόδια του αναπτύσσονται ρίζες.

Η επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που έχει αναλάβει την θεραπεία του στο νοσοκομείο Daka Medical College Hospital, όπου νοσηλεύεται, και συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής, Samanta Lal Sen έβγαλε ανακοίνωση για την κατάστασή του.

Η δερματική αυτή δυσπλασία περιλαμβάνει την ανάπτυξη ριζών από τα χέρια και τα πόδια. Οι γιατροί του Εθνικού Ινστιτούτου Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής άρχισαν να μελετούν την κατάστασή του άμεσα, ώστε να μπορέσουν να βρουν θεραπεία. Ο Bajandar δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος με αυτή την σπάνια δερματική ανωμαλία. Ο πρώτος άνθρωπος δέντρο ήταν ένας άντρας από την Ινδονησία, ο Dede Koswara, την ιστορία του οποίου έφερε στο φως το Discovery Channel το 2008.

Όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο, όπου του αφαίρεσαν τις ρίζες, ο Koswara είχε χάσει 6 κιλά. Επίσης, λόγω της κατάστασής του δεν μπορούσε να δουλέψει και έτσι αναγκάστηκε να εργαστεί σε τσίρκο για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Ο Bajandar θα παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου οι γιατροί μπορέσουν να βρουν μια θεραπεία για να βοηθήσουν αυτή την σπάνια δερματική ανωμαλία.

Το ιατρικό προσωπικό του Daka Medical College Hospital ενημερώνει συνέχεια, όπως αναφέρει η Dailymail, για την κατάσταση και την θεραπεία του Bajandar.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ