Κοριτσάκι με αυτισμό μιλά για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια σιωπής: Θα ήθελα ένα ακόμη τοστ, παρακαλώ

Ένα κορίτσι με αυτισμό το οποίο δεν μιλούσε για τρία ολόκληρα χρόνια αιφνιδίασε τους γονείς της όταν τους ζήτησε «ένα τοστ ακόμη παρακαλώ».

 Η Coco Bradford, από το Cornwall στην Μεγάλη Βρετανία, είπε την πρώτη της λέξη όταν ήταν 26 μηνών, αλλά η ομιλία της γρήγορα άρχισε να χάνεται ενώ σταμάτησε να αποκρίνεται στο όνομά της και να διασταυρώνει το βλέμμα της με άλλους.

 

Ακολουθώντας όμως τη θεραπεία Applied Behavioural Analysis (ABA), η ομιλία της Coco άρχισε να επανέρρχεται και λίγες ημέρες πριν τα πέμπτα γενέθλιά της μίλησε κανονικά. Η μαμά της μιλώντας στη βρετανική HuffPost ανέφερε «όταν είχαμε μάθει ότι η Coco είχε αυτισμό μας ράγισε η καρδιά. Είχα ήδη διαβάσει πολλά και προσευχόμουν να μην είναι αλήθεια».

 

«Πως είναι δυνατόν να είχε αυτισμό ενώ είχε αναπτυχθεί φυσιολογικά, μιλούσε κανονικά, διασταύρωνε το βλέμμα της με άλλα βλέμματα και όλες οι εξετάσεις έως τα δύο της χρόνια ήταν φυσιολογικές;», συνεχίζει και προσθέτει «λίγο μετά τους 26 μήνες όλα σταμάτησαν. Δεν μιλούσε, δεν έπαιζε με τα παιχνίδια της και δεν ανταποκρινόταν στο όνομά της».

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ