Good News για τη πολυβραβευμένη Βιβλιοθήκη Βέροιας: Σε 2 εβδομάδες συγκεντρώθηκαν 43.000 ευρω για την ανακαίνιση της

Όταν η Κική Δημουλά προσφέρει υπογεγραμμένο βιβλίο της και η Κατερίινα Ευαγγελάκου δημιουργεί βίντεο, πως να μην απογειωθεί η εκστρατεία ανακαίνισης της Βιβλιοθήκης Βέροιας. Εχει 800 επισκέπτες ημερησίως κάθε ηλικίας - και ειδικά μαθητές.

Η βιβλιοθήκη που έχει τιμηθεί ανάμεσα σε 350 βιβλιοθήκες παγκοσμίως  με το βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates (2010) και έχει ενεργούς υποστηρικτές ακαδημαϊκούς - ποιητές όπως η Κική Δημουλά και σκηνοθέτες όπως η Κατερίνα Ευαγγελάκου, ξεκίνησε πριν από 2 εβδομάδες εκστρατεία ανακαίνισης του 2ου ορόφου της. Μέσα σε διάστημα 14 ημερών πέτυχε να συγκεντρώσει το απίστευτο νούμερο των 43.700 ευρώ σύμφωνα με ενημέρωση από την ίδια τη Βιβλιοθήκη για να ανακαινιστεί ο 2ος όροφός της.

Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν η διάδοση του μηνύματος της εκστρατείας «Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα», έγινε ακόμη πιο δυνατή χάρη στο video που δώρισε υπέρ του σκοπού η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάκου, ενώ η Κική Δημουλά και οι εκδόσεις «΄Ικαρος» προσφέρουν το βιβλίο «Δημίσιος Καιρός» (υπογεγραμμένο από την ίδια την ποιήτρια) σε όσους δωρίσουν ποσό ύψους από 250 - 499.99 ευρώ.

Με τα χρήματα που συνόδεψαν το βραβείο του 2010, εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα για να εξοικονομείται ενέργεια, δημιουργήθηκε το media lab στον 1ο όροφο και αναβαθμίστηκε ο τεχνολογικός της εξοπλισμός. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με την ανακαίνιση και του 2ου ορόφου. Για τον εξοπλισμό, όμως, των χώρων αυτών, απαιτείται επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 100.000 ευρώ.

«Συγκινητική, είναι η ανταπόκριση του κόσμου, τόσο από την τοπική κοινωνία, αλλά και από όλη την Ελλάδα, στην ανοιχτή πρόσκληση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης για την διάδοση του μηνύματος, την στήριξη των προσπαθειών και εξέλιξη του οράματός της», τονίζουν οι διοργανωτές της εκστρατείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ