Στέλλα Καπετανάκη και Αγγελική Ζαμπετάκη : οι καθηγήτριες της μαθήτριας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θυμούνται πόσο επιμελής ήταν

Υπόδειγμα μαθήτριας και φίλης φαίνεται πως ήταν, στα σχολικά της χρόνια, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Δύο καθηγήτριές της ανασύρουν από το χρονοντούλαπο τις αναμνήσεις τους από το ευφυές κορίτσι, την επιμελή μαθήτρια, που λίγα χρόνια μετά έβαλε πλώρη ... για να κατακτήσει τον κόσμο!

Υπόδειγμα μαθήτριας και φίλης φαίνεται πως ήταν, στα σχολικά της χρόνια, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Δύο καθηγήτριές της ανασύρουν από το χρονοντούλαπο τις αναμνήσεις τους από το ευφυές κορίτσι, την επιμελή μαθήτρια, που λίγα χρόνια μετά έβαλε πλώρη ... για να κατακτήσει τον κόσμο!



"Ήταν μια πολύ καλή μαθήτρια. Συναγωνιζόταν με τις άλλες συμμαθήτριές της. Ήταν πολύ επιμελής" - αναφέρει η φιλόλογος κ.Στέλλα Καπετανάκη, η οποία δίδασκε στη Γιάννα και τις συμμαθήτριές της το μάθημα της Ιστορίας. "Ήταν καλό παιδί και κοινωνική σνα χαρακτήρας" - προσθέτει η ίδια μιλώντας στο madeincreta.gr.

Ιστορίες από τα χρόνια εκείνα έχει να θυμηθεί, όμως, και η φιλόλογος του τμήματος, Αγγελική Γρηγοράκη - Ζαμπετάκη, η οποία δίδασκε στο Λύκειο Θηλέων, όπου φοίτησε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, από το 1965 ως το 1976.



Η κ.Αγγελική Γρηγοράκη - Ζαμπετάκη

"Την είχα μαθήτρια και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Ήταν άριστη μαθήτρια και πολύ καλό κορίτσι" - λέει η κ.Ζαμπετάκη και θυμάται τις αρχές που είχε δώσει η οικογένεια στη Γιάννα και την αδερφή της. Κάθε πρωί, τα κορίτσια δεν έφευγαν από το σπίτι της οδ.Λουκά Πετράκη, για το σχολείο, αν δε φιλούσαν την ηλικιωμένη γιαγιά τους!

Η κ.Ζαμπετάκη, συνταξιούχος πια, μιλάει για τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και αναφέρεται σε ένα περιστατικό, παραμονές της παρέλασης. Η Γιάννα βρέθηκε να "διεκδικεί" τη Σημαία μαζί με άλλη συμμαθήτριά της, όμως τελικά όχι μόνο παραχώρησε τη Σημαία, αλλά έδειξε και τη διάθεσή της να συμπαρασταθεί στην αγχωμένη συμμαθήτριά της...

"Όταν ήταν μαθήτρια της 6ης, το 1973, έπρεπε να σηκώσει τη Σημαία. Ήταν, βλέπετε, η πρώτη μαθήτρια! Εκείνο το καλοκαίρι είχε έρθει με μεταγραφή από τη Σητεία μία άλλη  μαθήτρια, η οποία συμπτωματικά είχε την ίδια ακριβώς βαθμολογία με τη Γιάννα. Κάλεσα και τις δύο και όπως συνηθιζόταν, τράβηξαν κλήρο για το ποία από τις δύο θα σήκωνε τη Σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβριου και ποια το Μάρτιο" - θυμάται η φιλόλογος.

Ο κλήρος έδειξε τη Σοφία από τη Σητεία, που όντας πολύ συνεσταλμένο, ένιωσε μεγάλο το βάρος στην πλάτη της κι άρχισε να κλαίει! Η καθηγήτρια προσπάθησε να την καθησυχάσει αλλά και να καταλάβει το λόγο της αντίδρασης αυτής. Το κορίτσι εξήγησε ότι δεν μπορούσε να σηκώσει τη Σημαία, μια που μόλις είχε έρθει από μια άλλη πόλη. Αισθανόταν ότι θα αδικούσε τη συμμαθήτριά της που φοιτούσε, όλα τα χρόνια, στο Σχολείο του Ηρακλείου.




Η φιλόλογος σε παλαιότερη φωτογραφία

Η αντίδραση της Γιάννας ήταν άμεση: "Όχι Σοφία" - της είπε. "Εσύ θα τη σηκώσεις, αφού ο κλήρος έδειξε αυτό". Δεν ήταν όμως μια ... τυπική απάντηση, καθώς η Γιάννα συνέχισε, ενθαρρύνοντας τη συμμαθήτριά της. "Εγώ θα είμαι δίπλα σου και θα σου μιλάω για να μη φοβάσαι" της είπε.

"Η στάση αυτή δείχνει - αν μη τί άλλο - το χαρακτήρα της Γιάννας, η οποία εκτός από καλή και εργατική μαθήτρια ήταν ευγενέστατη και πολύ κοινωνική" - αναφέρει η κ.Ζαμπετάκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ