Τσίπρας: Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις - Μέρκελ: Βρείτε τα με τους Θεσμούς

Στο επίκεντρο της συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο ήταν πορεία του ελληνικού προγράμματος και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, όταν συναντήθηκαν κατ' ιδίαν στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με τα «θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία».

Την ενημέρωσε επίσης και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης «εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε εξάλλου, για μια ακόμη φορά, την αγωνία του για την «ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ως προς το προσφυγικό, η Γερμανίδα Καγκελάριο πίεσε τον κ. Τσίπρα να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Ελληνας Πρωθυπουργός και η Άνγκελα Μέρκελ, «συμφώνησαν ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει».

Το τετ α τετ με Κάμερον

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε κατ' ιδίαν και με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον. Η συνάντησή τους επικεντρώθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και συζητήθηκε η σημασία της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και απασχόλησης για τους Σύρους πρόσφυγες στις γειτονικές με τη Συρία χώρες, η οποία περιλαμβάνεται στους στόχους της Διάσκεψης Δωρητών.

Υπογραμμίστηκαν, επίσης, οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συμβολής του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Επιπλέον, συζητήθηκαν το Κυπριακό, καθώς και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ