Σάλος με τη τσάντα των Dolce & Gabbana: Έχει print γκέι οικογένειες με τα παιδάκια τους

Λίγες μέρες πριν κατατεθεί στην ιταλική βουλή το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της οικογένειας ομοφυλοφίλων, κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες με τις gay with children τσάντες.

Τον περασμένο Μάρτιο το σχεδιαστικό δίδυμο είχε δηλώσει στο ιταλικό περιοδικό Panorama: «Είμαστε αντίθετοι στις γκέι υιοθεσίες. Μόνο η παραδοσιακή οικογένεια είναι οικογένεια».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκαν στα παιδιά των ομοφυλόφιλων οικογενειών με τον όρο «συνθετικά παιδιά» και στις παρένθετες μητέρες «ενοικιαζόμενες μήτρες». «Δεν μας πείθουν όλα αυτά», κατέληξαν οι δύο σχεδιαστές, οι οποίοι στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους υπήρξαν και οι ίδιοι ζευγάρι

Οι πιο πάνω δηλώσεις ξεσήκωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελα αντιδράσεων στην γκέι κοινότητα. Μάλιστα το γεγονός ότι οι Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα είναι ομοφυλόφιλοι, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό, αφού από αρκετούς θεωρήθηκαν ως και «προδότες». Εκείνη την εποχή ξεσηκώθηκαν στα social media μέχρι και καμπάνιες για εμπάργκο από ό,τι φέρει την υπογραφή Dolce&Gabbana... με πρωτεργάτη τον Ελτον Τζον. Ο τελευταίος οποίος έχει δύο παιδιά με τον σύντροφό του, που ήρθαν στη ζωή με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης και της παρένθετης μητέρας. Λίγο αργότερα βέβαια, ο Βρετανός τραγουδιστής απέσυρε την πρόσκληση σε εμπάργκο και δήλωσε ότι συγχωρεί τους Ιταλούς σχεδιαστές. 

Δεν ξέρουμε τελικά αν οι καμπάνιες αυτές είχαν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις του οίκου - αν και πρέπει να πούμε ότι οι ανδρικές σειρές του είναι πολύ αγαπητές παραδοσιακά στους γκέι άνδρες. Ωστόσο φέτος οι σχεδιαστές αποφάσισαν να τείνουν χείρα φιλίας προς το απογοητευμένο γκέι κοινό τους. Ετσι, πριν λίγες μέρες, διέρρευσαν στο instagram φωτογραφίες από τη νέα κολεξιόν τους που περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ με μοτίβο την γκέι οικογένεια με παιδιά. 

Η μία φωτογραφία δείχνει μια μαύρη δερμάτινη τσάντα με σκίτσο δύο άνδρες ζευγάρι μαζί με τα παιδιά τους και hashtag #dgfamily. Το ίδιο hashtag έχει και η ανάρτηση με ένα T-shirt που εικονίζει δύο μητέρες ζευγάρι με τα παιδιά τους. Η νέα σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στα σημεία πώλησης της φίρμας. Ωστόσο αυτή τη στιγμή διατίθεται ήδη στο onlineshop του οίκου ένα T-shirt που εικονίζει τους Dolce&Gabbana μαζί με τα σκυλιά τους - επίσης με το hashtag #dgfamily. Το T-shirt για όσους ενδιαφέρονται τιμάται 350 ευρώ. 

«Κοίταξα μέσα βαθειά στην ψυχή μου. Μίλησα και με τον Στέφανο γι' αυτό το θέμα... Τελικά είναι παιδιά... είναι απλώς παιδιά», δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο o Ντομένικο Ντόλτσε στη Βρετανική Vogue, σε ερώτηση σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις. Οσο για το γραφείο Τύπου του ιταλικού οίκου δεν έκανε καμία σύνδεση της νέας σειράς με το ψήφισμα για την αναγνώριση των οικογενειών ίδιου φύλου και -σε ορισμένες περιπτώσεις- την αναγνώριση γονεϊκών δικαιωμάτων σε οικογένειες ίδιου φύλου. Τέλος η αντίδραση που προκάλεσαν οι αναρτήσεις της νέας σειράς στα social media είναι ανάμεικτες. Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι Dolce & Gabbana προσπαθούν να ξανακερδίσουν τους χαμένους γκέι πελάτες τους... 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ