O Ζούκερμπεργκ προβλέπει 5 δισεκατομμύρια χρήστες στο Facebook έως το 2030

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, για την προετοιμασία του εορτασμού των δωδέκατων γενεθλίων του Facebook, ο ιδρυτής του και 6ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί να δει το Facebook να φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια χρήστες, έως το 2030. 

Ήτοι το 60% της ανθρωπότητας, με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της Γης θα έχει φτάσει τα 8,5 δισεκατομμύρια έως τότε, σύμφωνα με την πρόβλεψη των Ηνωμένων Εθνών.  

 

"Θέλουμε να συνδέσουμε τους πάντες, και πρόκειται να το κάνουμε σε συνεργασία με κυβερνήσεις και εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο", είπε ο Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της USA Today.   

Με δεδομένο τον ρυθμό αύξησης των χρηστών του, καθώς και τα επιθετικά πλάνα επέκτασής του Facebook, που περιλαμβάνουν ακόμα και την ασύρματη παροχή internet από αέρος μέσω drones σε περιοχές του πλανήτη που δεν διαθέτουν επίγειες υποδομές παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι το μεγαλεπίβολο σχέδιο του έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ