Dave Mirra: Αυτοκτόνησε ο θρύλος του BMX , ο άνθρωπος με τα 24 μετάλλια

Ο θρύλος του BMX, Dave Mirra, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του, το ξημέρωμα της Παρασκευής. 

Οι αρχές του Greenville ανακοίνωσαν πως ο Dave Mirra αυτοκτόνησε με το πιστόλι που είχε μέσα στο όχημα του. Το πτώμα του εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το Λύκειο από το οποίο είχε αποφοιτήσει. Ο 41χρονος Mirra βρισκόταν στην περιοχή για να επισκεφθεί στενούς του φίλους. 

Οι γονείς του και η σύζυγος του ζήτησαν από τα media "να σεβαστούν τη μνήμη του". Οι λόγοι που οδήγησαν στην αυτοκτονία δεν είναι ακόμη γνωστοί.

Ο πρωταθλητής του BMX ήταν παντρεμένος και είδε δύο κόρες. Τα τελευταία χρόνια ήταν παρουσιαστής του show του MTV, Real World/Road Rules Challenge. 

Ο Mirra είχε συμπεριληφθεί στην κατηγορία των "ζωντανών θρύλων" των X-Games, έχοντας κερδίσει συνολικά 24 μετάλλια στην πολυετή καριέρα του. Στα X-Games είχε 14 χρυσά μετάλλια, περισσότερα από κάθε άλλον συναθλητή του, ωστόσο η καριέρα του είχε στιγματιστεί από τον τραυματισμό του το 1993, όταν τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο.

Επανήλθε το 1995 και τελικά ολοκλήρωσε τους αγώνες του το 2011. Το 2000, έγινε ο πρώτος "park rider" που έκανε double backflip σε αγώνα επίδειξης. Το 2007 ίδρυσε τη δική του εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων, υπό την επωνυμία, MirraCo.

Συνολικά σε μετάλλια, τον πέρασε μόνο ο Bob Burnquist το 2013. Όταν αποσύρθηκε από το BMX, άρχισε να λαμβάνει μέρος σε rally αγωνιστικών οχημάτων ενώ συμμετείχε σε αγώνες τριάθλου και στο "ironman".

Με το όνομα του είχε κυκλοφορήσει και παιχνίδι για το PlayStation. Για πολλούς άλλωστε, ήταν ένας ήρωας παιδικών και εφηβικών χρόνων, μαζί με τον Tony Hawk.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ