Με τον Αγιατολάχ Χαμενέϊ και τον Ρουχανί συναντιέται ο Αλέξης Τσίπρας στο Ιράν - Υπογράφουν σημαντικές συμφωνίες

Σειρά συμφωνιών αναμένεται να υπογραφούν σήμερα και αύριο στην Τεχεράνη, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών που τον συνοδεύουν

Στις συναντήσεις που θα έχει η ελληνική αντιπροσωπεία με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Ιράν, μεταξύ των οποίων και ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ και ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί. 

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν 149 εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τραπεζών και δημοσίων οργανισμών που στην πλειοψηφία τους, αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες με επιχειρήσεις του Ιράν. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο κατασκευαστικός τομέας, η προσέλκυση Ιρανών τουριστών στην Ελλάδα, η φαρμακοβιομηχανία, ο χρηματοπιστωτικός και ο αγροδιατροφικός τομέας.

Η Αθήνα επιδιώκει να αποτελέσει η χώρα μας την «πύλη εισόδου» του Ιράν στην Ευρώπη, ενώ η επίσκεψη του πρωθυπουργού -του πρώτου ηγέτη που επισκέπτεται την Τεχεράνη μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της μεγάλης αυτής χώρας- στοχεύει και στη σταθεροποίηση και προώθηση της ειρήνης στην περιοχή.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Ιράν οι υπουργοί: Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ