Ο χαρούμενος 85χρονος Κινέζος φόρεσε για πρώτη φορά στη ζωή του κοστούμι και έγινε fashion icon

Ο 85χρονος Ντινγκ Μπινγκτσάι, αγρότης στο επάγγελμα, έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο σταρ της μόδας, χάρη στις φωτογραφίες του εγγονού του. 

Ο Ντινγκ Γκουολιάνγκ, εγγονός του Ντινγκ Μπινγκτσάι, φωτογράφος στο επάγγελμα, ήταν αυτός που έκανε τον 85χρονο παππού του διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον έντυσε με ρούχα υψηλής ραπτικής, κοστούμια, παπιγιόν, γυαλιά διάσημων σχεδιαστών και φεντόρα και τον φωτογράφησε για μία φωτογράφιση μόδας. 

Οι φωτογραφίες του παππού με τα δέκα εγγόνια - ο οποίος δεν έχει φορέσει κοστούμι ποτέ ξανά στη ζωή του- έγιναν viral, αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου ο Ντινγκ Μπινγκτσάι έλαβε τον χαρακτηρισμό «ο πιο κουλ παππούς της Κίνας».

Ο ίδιος ο 85χρονος, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, είπε ότι απολαμβάνει την μετατροπή του από αγρότη σε... φασιονίστα. 

Ο Ντινγκ γεννήθηκε το 1931, έξι χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου προέδρου της Κίνας, Σουν Γιάτ-σεν, σχεδόν δύο δεκαετίες πριν οι κομμουνιστές ανέλθουν στην εξουσία το 1949.

Μεγάλωσε στο χωριό Σονγκσουπίνγκ στα περίχωρα της πόλης Σαογού στην επαρχεία Φουτζιγιάν και έγινε αγρότης, καλλιεργώντας ρύζι και μαζεύοντας μπαμπού για να βγάλει τα προς το ζην. 

Ο Ντινγκ επέζησε του «Μεγάλου Άλματος προς τα Εμπρός» του Μάο Τσε Τουνγκ που θεωρείται ότι είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 45 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια (1958-1961).

«Ήταν πολύ δύσκολα στο παρελθόν» λέει ο 85χρονος. «Δεν είχαμε αρκετό φαγητό. Πεινούσαμε πάντοτε. Τότε δεν είχαμε χρήματα. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα» προσθέτει.

Το 1961, ο Ντινγκ παντρεύτηκε την καλή του Τσανγκ Τζιγιού και τα επόμενα χρόνια έκαναν πέντε παιδιά: δύο κορίτσια και τρία αγόρια. 

Ο εγγονός του σημειώνει ότι στόχος του φωτογραφικού του πρότζεκτ ήταν να κάνει τον παππού του να αισθανθεί χρήσιμος και κομψός. «Δεν ταιριάζουν σε όλους τα κοστούμια. Αλλά αυτός έχει φινέτσα» λέει ο 30χρονος φωτογράφος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ