Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σκάνδαλο VW: Γενναιόδωρες αποζημιώσεις θα δoθούν σε 600.000 ιδιοκτήτες ΙΧ

H Volkswagen αναμένεται να δώσει γενναιόδωρες αποζημιώσεις σε 600.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, όπως δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο γνωστός δικηγόρος Κένεθ Φάινμπεργκ.

Ο δικηγόρος, ο οποίος διαχειρίζεται την υπόθεση στις ΗΠΑ, τόνισε ότι δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι ιδιοκτήτες αυτοί θα λάβουν χρηματική αποζημίωση, δωρεάν σέρβις και ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητά τους ή αν θα τους προταθεί να λάβουν δωρεάν ΙΧ αντικατάστασης. Την Παρασκευή, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να καθυστερήσει την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2015. 

Την ίδια ώρα, αποφάσισε να αναβάλει μικρό χρονικό διάστημα την τακτική συνεδρίαση των μετόχων της. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Volkswagen δυσκολεύεται να κοστολογήσει το… σκάνδαλο.

Ο αμερικανός δικηγόρος, που στο παρελθόν διεκδίκησε αποζημιώσεις για όσους τραυματίστηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και όσους επλήγησαν από τα ελαττωματικά οχήματα της General Motors, είπε στην εφημερίδα ότι παρότι θα ήθελε να δημιουργήσει ένα «ταμείο αξιώσεων» μέσα στις επόμενες 60 έως 90 ημέρες κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό. «Τα χέρια μου είναι δεμένα όσο η VW και οι αρχές δεν έχουν ξεπεράσει τις διαφορές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «Είναι απλώς μια συναλλαγή, λιγότερο συναισθηματική.

Αυτό βλέπω από τα email που λαμβάνω από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που λένε πράγματα όπως “κ. Φαίνμπεργκ, το ξέρω ότι δεν έχω χάσει κάποιον συγγενή απλώς θέλω να μου συμπεριφέρονται δίκαια”. Είναι όλοι τους αρκετά λογικοί». Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Έθνος, ο γνωστός δικηγόρος παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει εάν θα πρέπει να εξετάσει τους ισχυρισμούς ότι οι εκπομπές ρύπων έβλαψαν την υγεία των ιδιοκτητών των οχημάτων. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ