Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Εκτάκτως Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τις τηλεοπτικές άδειες

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εσπευσμένη επιδίωξη της Κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού Κλάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα, επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του:

  • Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.
  • Είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.
  • Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας
  • Αντιδράσεις για την  τροπολογία εξέφρασε και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή, η οποία επιχειρείται από την κυβέρνηση. Όπως αναφέρει, με αυταρχικό τρόπο παίρνει τον ρόλο από την ανεξάρτητη Αρχή (σ.σ. το ΕΣΡ) για να κάνει «παιχνίδια εξουσίας» με όρους αδιαφάνειας. Εκπρόσωποι της ΕΙΤΗΣΕΕ αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στον οποίο θα εκφράσουν τους προβληματισμούς τους

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ