5 τρόποι για να ενισχύσεις τη μνήμη σου

Έχεις παρατηρήσει πως κάποιοι άνθρωποι έχουν εξαιρετική μνήμη; Μπορούν να θυμηθούν ονόματα, αριθμούς, λεπτομέρειες και γεγονότα που συνέβησαν πολύ καιρό πριν. Τώρα μπορείς και εσύ!

 Πώς; Σίγουρα όχι βλέποντας ατελείωτες ώρες τηλεόραση. Θα το πετύχεις εκπαιδεύοντας το μυαλό σου και κρατώντας το σε διαρκή εγρήγορση.

 

Άσκηση

Κι όμως η σωματική άσκηση βοηθάει το μυαλό. Η καθιστική ζωή και η νωθρότητα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες, με αποτέλεσμα τη μεταφορά λιγότερο αίματος και οξυγόνου στον εγκέφαλο. Σήκω, λοιπόν, από τον καναπέ και ξεκίνα να γυμνάζεσαι!

 

Άγχος

Το άγχος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη μνήμη. Το άγχος και η κατάθλιψη οδηγούν στην αποδυνάμωση των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για ένα κοφτερό και γρήγορο μυαλό. Προσπάθησε να μετριάσεις τους παράγοντες που σε στρεσάρουν και βρες τρόπους χαλάρωσης που σου ταιριάζουν και που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση. Είτε πρόκειται για γιόγκα είτε για χορό είτε για κηπουρική ή ακόμα για οτιδήποτε άλλο σε γεμίζει ψυχικά, ακολούθησε το.

 

Ύπνος

Ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος για το μυαλό. Όλοι το ξέρουν πως εάν κοιμάσαι λίγες ώρες δε μπορείς να αποδώσεις. Ο εγκέφαλος χρειζεται καλό ύπνο, τουλάχιστον ένα 8ωρο, για να ξεκουραστεί και να μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Ένα κουρασμένο μυαλό δεν είναι δυνατόν να αποδίδει στο 100% του και πόσο μάλλον η μνήμη σου. Θα το έχεις παρατηρήσει σίγουρα πώς, εάν δεν κοιμηθείς καλά, την επόμενη μέρα δε μπορείς να θυμηθείς εύκολα και έχεις αδυναμία συγκέντρωσης.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ