Ο Κων/νος Μπογδάνος για τον Δήμαρχο Ζακύνθου: «… Άλλος ένας κλασικός φασιστάκος»- Τι είπε ο παρουσιαστής & έθιξε τον Εθνικό μας ποιητή;

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποτελεί “ανεπιθύμητο πρόσωπο” για την Ζάκυνθο, λόγω των όσων φέρεται να είπε ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής για τον Διονύσιο Σολωμό.

 Η αρχική απάντηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήρθε μέσω του marketnews.gr, ωστόσο, δεν έμεινε εκεί, καθώς στη συνέχεια απάντησε και μέσω της εκπομπής του. 

 

«Ανεπιθύμητο πρόσωπο» στη Ζάκυνθο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος!

Στην έναρξη της εκπομπής, πίσω από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο υπήρχαν φωτογραφίες του ψαριού Σολωμού, ύστερα του βασιλιά Σολομώντα και κατόπιν του Διονυσίου Σολωμού. Ο γνωστός παρουσιαστής είπε στην εισαγωγή του: «Προφανώς είμαστε στον αέρα και προφανώς τρολάρουμε. Τρολάρουμε γιατί ο φασισμός σε αυτή τη χώρα ή απολυταρχισμός, αυτό το ιδιότυπο τραμπουκιλίκι που πουλιέται δεν γνωρίζει όρια. Προχθές ξεκινήσαμε την εκπομπή λέγοντας κάποια πράγματα έτσι λίγο προκλητικά.

Μεταξύ των οποίων για τον Διονύσιο Σολωμό, τον εθνικό μας ποιητή. Λέγεται και έχει γραφτεί ότι ήταν εβραϊκής καταγωγής, λέγεται ότι ήταν ελευθεροτέκτων, τέκτονας, μασόνος, ότι ήταν αλκοολικός, όπως επίσης και αυτό το απέδωσα στον Ηλία Πετρόπουλο ότι ο τιτάνας εθνικός μας ποιητής ενδεχομένως και να ήταν ομοφυλόφιλος. Και έγινε το… έλα να δεις Χαράλαμπε.

 

Πρώτο το βγάζουν οι φασίστες στον στόχο, μετά το τσιμπάνε κάτι συριζαίοι και ύστερα το πιάνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου, ο οποίος για να σαλαγήσει προφανώς τα πρόβατα, δεν ξέρω τι εκκρεμότητες έχει, δεν ξέρω τι έχει κάνει με τις παραλίες της Caretta Caretta, δεν ξέρω αν έχει κλείσει τις παράνομες χωματερές που έχει φάει ο Δήμος του πρόστιμα από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, το πιάνει και βγάζει τον Μπογδάνο persona non grata” στη Ζάκυνθο. 

 

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αναφέρομαι λέει ο καθηγητής ιστορίας και θεωρείας της λογοτεχνίας του Παντείου, Δημήτρης Δημηρούλης, στον αμφιλεγόμενο τεκτονισμό του με υπεύθυνο τρόπο και όχι με συνωμοσιολογική άποψη, στην αγγλοφιλία του, στον ερωτισμό του, γυναίκα δεν υπάρχει ποτέ στη ζωή του, ούτε πλατωνικά. Υπάρχουν ερωτικά ποιήματα για πεθαμένες, αυτοκτονημένες, φαρμακωμένες, πάντα σε σχέση με θάνατο. Τέταρτο στοιχείο, συμπληρώνει ο κύριος Δημηρούλης, ο έντονος αλκοολισμός του.

Έπινε από το πρωί μέχρι το βράδυ από αψέντι μέχρι κολόνια. Αυτή είναι η μία πηγή. Δεύτερη πηγή είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Ας σκεφτεί ο οποιοσδήποτε μπήκε σε αυτή την αντιμπογδανομανία, λόγω Σολωμού, τι από τα 4 θεωρεί βρισιά. Και τι από τα 4 θεωρεί ότι μειώνει τον τιτάνιο έργο του Διονυσίου Σολωμού.

 

Η εβραϊκή καταγωγή; Είσαι ρατσίσταρος. Ο τεκτονισμός του; Συνωμοσιολόγος από τους λίγους. Ο αλκοολισμός; Καμία συναίσθηση για τα ανθρώπινα πάθη. Η ομοφυλοφιλία; Άλλος ένας κλασικός φασιστάκος της σύγχρονης Ελλάδας. Ο Σολωμός ποτέ δεν πάτησε το πόδι του, ουσιαστικά, στη σύγχρονη Ελλάδα, αηδιασμένος, όπως και ο Κάλβος, ο οποίος παραδέχομαι ότι τα παίρνω για να τα χώνω στον εθνικό μας ποιητή. Κυρίες και κύριοι, λίγο χιούμορ στη ζωή μας και περισσότερη καλοσύνη». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ