Ο Μ. Βαλς προειδοποιεί: Θα υπάρξουν κι άλλες μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

«Είναι μια βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλες μεγάλες επιθέσεις» στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, εκτιμώντας ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια εποχή «υπερτρομοκρατίας».

«Οφείλουμε αυτή την αλήθεια στους πολίτες μας: θα υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις, επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, αυτό είναι μια βεβαιότητα. Αυτή η υπερτρομοκρατία είναι εδώ για να μείνει, ακόμη κι αν είναι πρέπει να την πολεμήσουμε με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μανουέλ Βαλς.

Μιλώντας για τη συριακή κρίση, ο Γάλλος πρωθυπουργός κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αμάχων, όπως είπε, στη Συρία, τονίζοντας ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της ειρήνης στη χώρα. «Η Γαλλία σέβεται τη Ρωσία και τα συμφέροντά της... Ωστόσο γνωρίζουμε ότι για να βρεθεί ο δρόμος προς την ειρήνη ξανά, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί αμάχων πρέπει να σταματήσουν».

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας προειδοποίησε επίσης ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να «εξαφανιστεί», αν αυτοί που χαράσσουν πολιτική και λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν είναι προσεκτικοί:

«Το ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να εξαφανιστεί, αν δεν μεριμνήσουμε γι αυτό. Εάν η Ευρώπη δεν δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, όχι μόνο στις οικονομικές προκλήσεις αλλά και στις προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια, τότε το ευρωπαϊκό σχέδιο θα τελειώσει γιατί οι πολίτες δεν θα το θέλουν πια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ