Μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης και οι τρεις συλληφθέντες Κούρδοι στην Αλεξανδρούπολη

Μέλη της ίδιας οργάνωσης ήταν οι τρεις Ιρακινής καταγωγής-βρετανικής υπηκοότητας Κούρδοι, που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση.  Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες για παράνομη μεταφορών όπλων διέμεναν  επί περίπου οκτώ ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα όπλα που βρέθηκαν μέσα στα δύο τροχόσπιτα, τα προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.

Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, όπου και παραμένουν, ενώ εντός της εβδομάδας θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, οπότε αναμένεται να τους ασκηθούν διώξεις για κακουργηματικές πράξεις, για τον οπλισμό που μετέφεραν, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Πλήρες οπλοστάσιο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη στους Κήπους του Έβρου ένας 40χρονος ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να εξάγει παράνομα από τη χώρα οπλισμό όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Όπως επισημαίνεται, ο 40χρονος που είναι υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, οδηγούσε ένα ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, με γερμανικές πινακίδες. κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί  στα σύνορα εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στο εσωτερικό του τροχόσπιτου και κατέσχεσαν :

  • 200.000 φυσίγγια, διαμετρήματος 22 χιλιοστών
  • 4 τυφέκια μάρκας Walther
  • 8 διόπτρες
  • διάφορα χρηματικά ποσά

Επίσης κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο.

Σε βάρος του 40χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. 

Σε ο,τι αφορά  τη δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, δυο Βρετανοί πολίτες, ηλικίας 35 και 36 χρόνων, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες,  από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά – κατοχή - αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συρόμενο τροχόσπιτο. Έπειτα από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός του τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα, τα κάτωθι:

α) 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα 6 έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα 12 έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,

β) 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών 

γ)  12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών 

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν 402,70 ευρώ, 80 δολάρια, 2.040 λίρες Τουρκίας, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο  κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν 941 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το ανωτέρω όχημα.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού γίνεται αναφορά και στη σύλληψη του 40χρονου από την Αστυνομία. "Τέλος, από στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση, ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Τελωνείου Κήπων".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ