Πως και που πάνε για να μένουν νέοι και να πεθαίνουν αργά οι πλούσιοι; Μια μέρα στο SPA της αντιγήρανσης των διασήμων

Λέγεται πως στην Vivamayr Clinic της Αυστρίας, όπου και δραστηριοποιείται, όσοι μπαίνουν, βγαίνουν 10 χρόνια νεότεροι. Η Daily Mail για να διαπιστώσει τι μέλλει γενέσθαι στην ιδιωτική κλινική αντιγήρανσης έστειλε την δημοσιογράφο της Τζαν Μόιρ, για να μιλήσει μέσα από την εμπειρία της.

«Εφτασα στο αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ χαρούμενη. Βρέθηκα στην κλινική στις όχθες της λίμνης Altaussee, όταν ο ήλιος αντανακλούσε στο χιόνι και ο φρέσκος αέρας των Αλπεων γέμιζε τους πνεύμονες μου», διηγείται και συνεχίζει:

«Λίγες ώρες μετά την άφιξη μου, ήμουν μια γυναίκα με ανεπάρκεια ψευδαργύρου και μαγνησίου, ερεθισμένο έντερο και χαμηλά επίπεδα αλκαλικών στο αίμα μου. Είχα, επίσης, δυσανεξία στη λακτόζη, πρόβλημα απορρόφησης της φρουκτόζης και περίπου άλλα ένα εκατομμύριο πράγματα».

Ο ιατρός της έδωσε μια συνταγή με μια ντουζίνα φάρμακα, τα οποία μπλέκονται με σκόνες, υγρά και σταγόνες. Μετά από αυτό, η Τζαν, φορώντας τη ρόμπα και τις παντοφλίτσες της, πέρασε στην κομψή τραπεζαρία της κλινικής για το πρωινό γεύμα, του οποίου η ποσότητα μάλλον προοριζόταν για ξωτικό! Κεχρί, κουάκερ και γάλα.

 

Το μεσημεριανό, που συνήθως σερβιριζόταν και τελικά έφαγε την πρώτη μέρα, ήταν ένα μικρό μπολ με σούπα λαχανικών βελουτέ, η οποία συνοδεύεται από μια μους κολοκύθας σε μέγεθος δαχτυλήθρας, ενώ το δείπνο, που έφαγε στις 18:00, ήταν μια κατσαρόλα γεμάτη ζωμό με τρία κράκερ καλαμποκιού στην άκρη.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, υποβλήθηκε σε ένα σορό δοκιμές και διάφορες εκκεντρικές θεραπείες, ώστε να αποβληθούν οι καταστροφικές τοξίνες από το σώμα της, ενώ ήπιε και τουλάχιστον τρία λίτρα νερό.

 

Στον κόσμο της υγείας και της ομορφιάς, η επιστήμη της αντιγήρανσης «ανθίζει». Αυτό που την τροφοδοτεί είναι η «φρίκη» που αισθάνονται ορισμένοι με τα σημάδια του χρόνου στην εμφάνισή τους. Τα επίπεδα ορμονών, η έλλειψη ενέργειας, οι ρυτίδες και οι ασθένειες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά.

Στις ΗΠΑ, η Google χτίζει ερευνητικό κέντρο στη δυτική ακτή, για να μελετήσει τις ασθένειες που επηρεάζουν τους ηλικιωμένους, όπως ο νευροεκφυλισμός και ο καρκίνος. Βραζιλιάνοι χειρουργοί, από την άλλη πλευρά, γυρνούν τον χρόνο πίσω με βιοτεχνολογίες αναζωογόνησης, μηχανική ιστών , λίφτινγκ βλαστικών κυττάρων και κυτταρική αποκατάσταση.

 

Η ημέρα της Τζαν μέσα στην κλινική, ξεκίνούσε με ένα ποτήρι με άλατα και τελείωνε με ένα μπουκάλι ζεστό νερό, μέσα στην γκρίνια και την εξάντληση. Κάπου στη μέση έκανε κολονοσκόπηση, λεμφικό μασάζ, ρινική θεραπεία, λουτρά ηλεκτρόλυσης στα πόδια και θεραπείες για το στομάχι.

Αλλη μέρα της τοποθέτησαν μια θήκη με ζεστό σανό στο συκώτι για να καθαριστεί από τις τοξίνες, ενώ την επόμενη την άλειψαν με λάσπη σε όλο το σώμα.

 

Η ζάχαρη, ο καφές και το αλκοόλ απαγορευόταν, όπως και όλα τα ωμά τρόφιμα μετά τις 16:00. Στην κλινική πιστεύουν σε έρευνα που έγινε σε αρουραίους, η οποία δείχνει πως μια δίαιτα σε κατάσταση ημι-λιμοκτονίας μπορεί να κάνει κάποιον να ζήσει έως και 40% περισσότερο.

Στην αρχή της εβδομάδας, η Τζαν σίγουρα δεν άντεχε ούτε το ελάχιστο φαγητό που της προσέφεραν ούτε τις δεκάδες θεραπείες, ωστόσο, σιγά-σιγά άρχισε να συνηθίζει και όταν είδε τα αποτελέσματα στον καθρέπτη της χάρηκε πραγματικά.

Η καλύτερη γι' αυτήν ημέρα ήταν όταν έκανε τη θεραπεία κολλαγόνου αναζωογόνησης με την αισθητικό να της αφαιρεί πέντε χρόνια από την ηλικία της. Βγαίνοντας από την κλινική, η Τζαν αισθανόταν 10 χρόνια νεότερη, είχε χάσει κιλά και ήταν ευτυχισμένη.

 

«Είναι ένα πανέμορφο μέρος, γεμάτο ανθρώπους που θέλουν να σε φροντίσουν όλη την ημέρα. Μια ακόμα κατσαρόλα με ζωμό, παρακαλώ!», αστειεύεται η Τζαν.

 

Για την ιστορία, επτά ημέρες μέσα στην Vivamayr ξεκινά από 2.400 ευρώ με το βασικό πρόγραμμα ιατρικής αποτοξίνωσης, ιατρικών θεραπειών, συμβουλών και χρήση του σπα και της πισίνας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ