12 Μοναδικά ξενοδοχεία με ξεχωριστή αρχιτεκτονική και κορυφαίο design στα οποία θα ήθελες να μείνεις... χθες

Δώδεκα ξενοδοχεία που δεν... υπάρχουν
 

9 Hours Capsule Hotel
Το «9 Hours Capsule Hotel», στο Kyoto σίγουρα δεν είναι για κλειστοφοβικούς. Ο επισκέπτης κοιμάται του σε μία κάψουλα για εννέα ολόκληρες ώρες.


Faralda Crane Hotel
Το «Faralda Crane Hotel» στο Άμστερνταμ μοιάζει σαν... γερανός. Στην πραγματικότητα είναι ένα αληθινό μέρος από ένα ναυπηγείο το οποίο λειτουργούσε από το 1894 μέχρι το 1979. Εκτός από τη διαμονή μπορείς να κάνεις παράλληλα και... Bungee jumping.


Sun Cruise Resort (Donghae, Νότια Κορέα)
Θέλεις να κάνεις κρουαζιέρα αλλά φοβάσαι τη ναυτία; Στη Νότια Κορέα υπάρχει το ξενοδοχείο «Sun Cruise Resort», ένα πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο το οποίο κρέμεται από ένα βράχο.


Spitbank Fort (Portsmouth, Αγγλία)
Το «Spitbank Fort» βρίσκεται στη μέση της θάλασσας. Είναι κατασκευασμένο από κυκλικό σκυρόδεμα, το άλλοτε πυροβολείο έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές ιδιωτικό νησί εξοπλισμένο με πισίνα στον τελευταίο όροφο και σάουνα.
Και για τους λάτρεις των μύθων και των φασμάτων εκτός από τους άλλους επισκέπτες μπορείτε να συναντήσετε και το φάντασμα του... ξενοδοχείου.

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort (Huzhou, Κίνα)
Μοιάζει με ντόνατ, αλλά οι υψηλού επιπέδου παροχές που προσφέρει είναι πολύ πιο ελκυστικές από ότι το σχήμα του. Υπάρχει επίσης μία υποθαλάσσια γέφυρα που συνδέει τους δύο πύργους του ξενοδοχείου.


Free Spirit Spheres (Qualicum Beach)

Δεν είναι δεντρόσπιτα για παιδιά αλλά για ενήλικες. Έχουν σφαιρικό σχήμα και ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη φύση. Με ξύλινες αερογέφυρες γίνεται η πρόσβαση στα σπίτια.


Το Aurora Express (Fairbanks, Αλάσκα)

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, εάν σας παίρνει ο ύπνος σε αυτό το τρένο, γιατί στην πραγματικότητα δεν κινείται. Οι ιδιοκτήτες Mike και η Susan Wilson ανακαίνισαν παλιά βαγόνια το οποία μετέτρεψαν σε ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο, το «The Aurora Express». Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με θέματα βασισμένα σε ιστορικές περιόδους στην Αλάσκα.


Wigwam Motel (Holbrook, Aριζόνα)

Μπορεί να μην είναι πολυτελές αλλά το Wigwam Motel, προσφέρει άνεση και ζεστασιά. . Είναι επηρεασμένο από την Εθνική Κουλτούρα των Ινδιάνων. Ο Frank Redford ξεκίνησε να τα χτίζει σε όλη την Αμερική από τη δεκαετία του 30.


La Balade des Gnomes (Durbuy, Βέλγιο)

Το Balade des Gnomes είναι... Δούρειος Ίππος. Στην πραγματικότητα είναι ένα ονειρικό ξενοδοχείο με δέκα δωμάτια. Έχει πισίνα και κάθε δωμάτιο μοιάζει λες και είναι βγαλμένο από παραμύθι.

Hotel Jested (Τσεχία)
Χτίσθηκε τη δεκαετία του ‘60 αλλά αυτό το ξενοδοχείο μοιάζει λες και έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Βρίσκεται 1,012 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η θέα είναι μαγευτική.


Inntel Hotel Zaandam (Amsterdam)
Εκ πρώτης όψεως αυτό το ξενοδοχείο μοιάζει σαν σπίτια που το έχει στοιβαχτεί πάνω στο άλλο. Είναι εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά σπίτια και μαγνητίζει το βλέμμα από μακριά. Βρίσκεται κοντά στον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό και απέχει μόλις 12 λεπτά από το Άμστερνταμ.


Hotel Costa Verde (Costa Rica)
Είναι ένα παλιό Boeing 727 του 1965. Βρίσκεται σε ζούγκλα στην Κόστα Ρίκα. Έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο πολυτελείας. Από τα δωμάτια οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη ζούγκλα και τον ωκεανό.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ