Vintage video: Όταν ο καλύτερος χορευτής στον κόσμο χόρεψε με την πρίμα μπαλαρίνα Φοντέϊν, Ρωμαίο & Ιουλιέτα! Μαγεία...

Ο Rudolf Nureyev και η Margot Fonteyn αποτέλεσαν ένα θρυλικό ζευγάρι στον κόσμο του μπαλέτου. Άφησαν εποχή με τις εμφανίσεις τους και συνέχισαν να χορεύουν μαζί για πολλά χρόνια, ακόμα και μετά την αναχώρηση του Nureyev από το Royal Ballet. 

Η τελευταία τους εμφάνιση μαζί ήταν στο Baroque Pas de Trois στις 16 Σεπτεμβρίου 1988, όταν εκείνη ήταν 69 ετών και εκείνος 50 ετών, με συμπρωταγωνίστρια την Carla Fracci η οποία ήταν 52 ετών. Ο Nureyev είπε χαρακτηριστικά κάποτε για τη Fonteyn ότι χόρευαν με «ένα σώμα, μια ψυχή».

Επίσης ο Nureyev και η Fonteyn χόρεψαν μαζί στην πρεμιέρα του μπαλέτου  «Marguerite και ο Armand», το οποίο δημιούργησε ο Sir Frederick Ashton και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά τους μπαλέτα.

Αργότερα ο Kenneth Mac Millan αναγκάστηκε να τους αφήσει να χορέψουν στην πρεμιέρα του μπαλέτου «Romeo and Juliet», το οποίο εκείνος είχε χορογραφήσει για δύο άλλους χορευτές, την Lynn Seymour και τον Christopher Gable. Είναι διαθέσιμες ταινίες με το ζευγάρι Fonteyn - Nureyev να χορεύουν στις Συλφίδες, στη Λίμνη των Κύκνων, στο Ρωμαίος και Ιουλιέτα και σε άλλα μπαλέτα.

Όμως ο Nureyev χόρεψε και με πολλές άλλες κορυφαίες μπαλαρίνες της εποχής του. Γιόρτασε για τη μεγάλης διάρκειας συνεργασία του με την πρίμα μπαλαρίνα Assoluta Eva Evdokimova. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στη Συλφίδα το 1971 ενώ το 1975 την επέλεξε για να χορέψει στην παράσταση της Ωραίας Κοιμωμένης στο Φεστιβάλ Μπαλέτου του Λονδίνου.

 

Η Evdokimova συνέχισε να είναι η παρτενέρ που επέλεγε για πολλές guest εμφανίσεις και περιοδείες σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 15 χρόνια.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ