Πάνος Καμμένος: Συνέντευξη για το προσφυγικό: Πως θα γίνεται η είσοδος - Έξοδος στα hotspots & στα κέντρα

Τα παραπάνω και όχι μόνο, ανακοίνωσαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος (που μέσα στη μέρα θα κάνει... περιοδεία στο Σχιστό και στα νησιά για να επιθεωρήσει τα hot spots) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης (16.02.2016) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Στη συνέντευξη συμμετείχαν, επίσης, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

 

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων στα νησιά και το ένα κέντρο επαναπροώθησης στο Σχιστό είναι έτοιμα. Το κέντρο καταγραφής στην Κω θα είναι έτοιμο σε 5 ημέρες, ενώ στη Σάμο, που λειτουργεί το κέντρο καταγραφής θα είναι έτοιμο στις 23 του μηνός, λόγω επέκτασης των εγκαταστάσεων, ενώ το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα υπάρξει προσθήκη σε αποθήκη του ΟΛΘ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας, το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων στα Διαβατά δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε επίσης ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ έχουν ήδη αναλάβει άτυπα περιπολίες στο Αιγαίο, επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ του Onalert, ενώ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, χαρακτηρίζοντάς τον «ανθέλληνα». Τον ίδιο χαρακτηρισμό χρησιμοποίησε και για τη δημοσιογράφο του Onalert που έθεσε την ερώτηση!

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε και η υπογραφή συμφωνίας με το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία για την καταλληλότερη διαχείριση του θέματος των παιδιών προσφύγων που καταφθάνουν στα κέντρα καταγραφής προσφύγων/μεταναστών.

Στη προσπάθεια στήριξης των παιδιών θα συμμετέχουν επίσης πιστοποιημένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανέφερε ο επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Μετανάστευσης, υποστρατήγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ