Βίντεο: 12χρονα κορίτσια ποζάρουν σαν νύφες δίπλα σε ηλικιωμένους άντρες στον Λίβανο - Το κοινωνικό πείραμα που συγκλονίζει

Ένα 12χρονο κορίτσι ντυμένη νύφη και δίπλα της ένας άνδρας που ηλικιακά θα μπορούσε να είναι παππούς της την αγκαλιάζει και ποζάρει δίπλα της για τις γαμήλιες φωτογραφίες.

Το θέαμα σε παραλία του Λιβάνου σοκάρει περαστικούς και αποκαλούν τον ηλικιωμένο «εγκληματία», ενώ ο ίδιος απαντά πως δεν τους πέφτει λογαριασμό και πως ο ίδιος έχει πάρει την άδεια των γονιών του κοριτσιού.

 

Βέβαια, ο ηλικιωμένος, το 12χρονο κορίτσι και ο φωτογράφος είναι απλώς ηθοποιοί που συμμετέχουν στο κοινωνικό πείραμα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης KAFA.

Η KAFA στο πλαίσιο της καμπάνιάς της «Τέλος στην αραβική βία και εκμετάλλευση στο Λίβανο» επέλεξε να σοκάρει ανυποψίαστους πολίτες, προκειμένου να τους αφυπνίσει στη μάστιγα των συνάψεων γάμων ενηλίκων με παιδιά.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, κάθε μέρα 37.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο εξαναγκάζονται σε γάμο, ενώ μόνο το 2015 παντρεύτηκαν 15 εκατομμύρια κορίτσια. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι έως το 2050 θα εξαναγκαστούν σε γάμο περί τα 1,2 δισεκατομμύρια κορίτσια.

Σημειώνεται ότι σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου, όπου και γυρίστηκε το βίντεο, ένας γονιός μπορεί να δώσει τη συγκατάθεσή του για να παντρευτεί η κόρη του αφού εκείνη κλείσει τα 9 έτη, ενώ χωρίς τη γονική συγκατάθεση ένα κορίτσι άνω των 14 ετών μπορεί να συνάψει γάμο.

 

Η καμπάνια της KAFA έχει στόχο να αναδείξει το γεγονός ότι οι ανήλικες νύφες είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική εκμετάλλευση, αλλά και ταυτόχρονα να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις 100 και πλέον χωρών να απαγορεύσουν διά νόμου τον γάμο ανηλίκων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ