Σάλος από τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου για τον Σόιμπλε και τους ανάπηρους (βίντεο)

Σάλο προκαλεί η δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου το βράδυ της Τρίτης για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια. 

Η δήλωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς θεωρήθηκε πρωτοφανής ρατσιστική αναφορά του στον Σόιμπλε και στην αναπηρία του. Ενώ παράλληλα προσπάθησε να...λαϊκίσει υπέρμετρα λέγοντας πόσο καλοί είναι οι Έλληνες και πόσο κακοί οι Ευρωπαίοι- 'αλλά οι Ευρωπαίοι δεν θα γίνουν ποτέ Έλληνες" είπε χαρακτηριστικά.

Η γενική αναφορά του προκάλεσε αντιδράσεις καθώς προσβάλει βάναυσα χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές του που δίνουν καθημερινά μάχη για μια καλύτερη ζωή και αποτελούν για όλους μας παράδειγμα. Η χθεσινή αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου αποτελεί μνημείο ρατσιστικής συμπεριφοράς. Αναφερόμενος στον Σόιμπλε- προσέξτε όχι στις πολιτικές του απόψεις αλλά για το οτι είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι:«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το θεωρώ παράνοια».

Οπως ήταν αναμενόμενο, τα social media πήραν φωτιά με πολλούς πατεράδες αναπήρους ή τους ίδιους τους ανάπηρους να διαμαρτύρονται έντονα για την προσβλητική αυτή φράση που χρησιμοποίησε ο Λαζόπουλος σε μια προσπάθειά του να ασκήσει κριτική κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης (ή του ΕΣΡ) για την προσβολή κατά των ΑΜΕΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ