Το παρασκήνιο για την απομάκρυνση & υποβάθμιση του Μάνου Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο Μανώλης Σφακιανάκης απομακρύνθηκε ξαφνικά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως προέκυψε από την ανακοίνωση των τοποθετήσεων υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, μια απόφαση που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Σημειώνεται πως ο Μανώλης Σφακιανάκης -που αποχωρεί από μία υπηρεσία στην οποία βρισκόταν τα τελευταία 20 χρόνια και έχει συνδεθεί με την εξέλιξή της και τη δημιουργία της- τοποθετήθηκε Προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου.

 

Ωστόσο ο επί χρόνια επικεφαλής της υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος κρατά τον βαθμό του, αλλά μετατίθεται στη ως προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού (Διοικητικής Υποστήριξης) του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε με κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγινε δέκτης αιτημάτων για ανάκληση της απόφασης, καθώς ο Μανώλης Σφακιανάκης ήταν εκείνος που έστησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και είχε σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών το θρίλερ ξεκίνησε πριν το κατεπείγον σήμα του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο αρχηγός μάλιστα εκτιμούσε ότι ο κ. Σφακιανάκης θα μείνει στη θέση του. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα υπήρξε δραματική αλλαγή.

 

Συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη έκαναν λόγο για μια περίεργη μεθόδευση, οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που είχε λόγωτου πλούσιου έργου του ίδιου και της ομάδας του και θεωρούσαν ότι ο υποστράτηγος αποτελούσε μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον.

 

Μάλιστα ορισμένοι αξιωματικοί έλεγαν ότι είναι ο μόνος υποστράτηγος που βρισκόταν σε Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου συνήθως βρίσκεται αστυνομικός διευθυντής.

 

Αποστρατεύτηκε ο Σταυρόπουλος

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, αποστρατεύεται ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ο οποίος προήχθη σε ταξίαρχος από αστυνομικός διευθυντής.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταυρόπουλος ήταν μέχρι πρότινος διοικητής των Εσωτερικών Υποθέσεων και είχε μετακινηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σε θέση της ασφάλειας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

 

Στην ΕΛ.ΑΣ., με την αποστρατεία και των τριών αντιστρατήγων που διεκδικούσαν δυναμικά τη θέση του υπαρχηγού, άνοιξε ο δρόμος για την επιχειρησιακή και βαθμολογική ανέλιξη του μέχρι πρότινος «ΓΑΔΑρχη» κ. Γιάννη Διαμαντόπουλου, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του υπαρχηγού.

 

Τη θέση του επιτελάρχη κατέλαβε η κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Αντίστοιχα, τις θέσεις των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος θα καταλάβουν οι κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος και Μιχάλης Καραμαλάκης, προερχόμενοι από τις αστυνομικές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης αντίστοιχα.

 

Από τους υποστρατήγους (εκτός των τεσσάρων που προήχθησαν σε αντιστρατήγους) εννέα κρίθηκαν διατηρητέοι και επτά αποστρατεύτηκαν. Τη θέση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής πήρε ο Χρήστος Δραγατάκης, μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου, ενώ στη θέση του, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, παρέμεινε ο Χρήστος Παπαζαφείρης, προαγόμενος σε υποστράτηγο.

 

Στο τιμόνι της Αντιτρομοκρατικής παρέμεινε επίσης ο υποστράτηγος Αντώνης Μπάκας. Από τους ταξιάρχους, 11 προήχθησαν σε υποστρατήγους, 36 κρίθηκαν διατηρητέοι στον βαθμό τους και 26 αποστρατεύτηκαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ