Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τόσκας ξανά για Σφακιανάκη: Καπρίτσια και one man show δεν γίνονται δεκτά στο δημόσιο - Να αναδειχθούν νεότεροι

 Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης  εξαπέλυσε νέα σκληρή επίθεση στον Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο Νίκος Τόσκας υπογράμμισε πως «καπρίτσια και ιδιοκτησιακή αντίληψη δεν γίνονται δεκτά». Μάλιστα επεσήμανε ότι «one man show δεν υπάρχει στο δημόσιο, πρέπει να υπάρχει συλλογική προσπάθεια».

«Να μπει νέο αίμα να δουλέψει καλύτερα», είπε ο κ. Τόσκας μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» των Γιώργου Δαράκης & Γιάννης Δάρρα και υπογράμμισε ότι «δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλός, με ενδιαφέρει να δουλεύει το σύστημα». Είπε ακόμη πως οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ δημιούργησαν το θέμα με τον Μανώλη Σφακιανάκη.

Ενοχλημένος, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι «χθες είχα πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ, δεν ήταν η κύρια ενασχόλησή μου το θέμα του κ. Σφακιανάκη... Με τον κ. Τσίπρα επικοινωνήσαμε, και ασχοληθήκαμε με πολλά άλλα θέματα όπως το προσφυγικό και το άνοιγμα του Προμαχώνα» τόνισε.

«Προφανώς είχε υπερβεί τα όρια όσον αφορά την χρησιμοποίηση των ΜΜΕ και τα ΜΜΕ είχαν υπερβεί τα όρια για την προβολή του συγκεκριμένου ατόμου... Μεγάλη η πρόσφορα του, αλλά πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να αναδειχθούν» τόνισε. «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κομματικής απόχρωσης είναι με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά, να γίνεται σεμνά να αναδεικνύεται το σύνολο, και όχι τόσο το άτομο. Δεν με ενδιαφέρει αν δέχθηκε τη νέα θέση. Δεν με απασχολεί τι δέχεται ο καθένας, είναι πολύ καλή θέση» διεμήνυσε μάλιστα ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι το σίριαλ για το κατά πόσο θα παραμείνει ή όχι στο τιμόνι της Υπηρεσίας έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες. Το ξήλωμα του κ. Σφακιανάκη ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και προκάλεσε αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης Σφακιανάκη από τη ΔΗΕ και η αντίθεση του ίδιου του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκαν με τη λύση της μετακίνησής του ως βοηθός επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ με εποπτικό ρόλο και στην προηγούμενη Υπηρεσία του, της οποίας ωστόσο δεν θα έχει τον έλεγχο.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να «κλείσει» το πολιτικό θέμα που άνοιξε η τοποθέτηση Τόσκα στη Βουλή, καθώς εάν παρέμενε στη ΔΗΕ ο κ. Σφακιανάκης θα επρόκειτο για «άδειασμα» του αρμόδιου υπουργού, μία ημέρα μετά την υποβολή παραίτησης από τον κ. Σγουρίδη. Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας για το θέμα στη Βουλή ο κ. Τόσκας τόνισε πως «η αντίληψη της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες των στελεχών της ΕΛΑΣ και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητές που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ».

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε σήμα ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται. «Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, σχεδόν τέσσερις ώρες αργότερα το σίριαλ συνεχίστηκε με νέο επεισόδιο, καθώς μετά την εξέταση της προσφυγής ανακοινώθηκε ότι τελικά αναλαμβάνει χρέη βοηθού επιτελάρχη έχοντας ταυτόχρονα την εποπτεία - όχι και τον έλεγχο - της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ