Ντόναλτ Τραμπ σε Πάπα: Φραγκίσκο μου θα ευχόσουν να ήμουν πρόεδρος όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτεθεί στο Βατικανό

Έξαλλος φαίνεται πως έγινε ο υποψήφιος για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανούς με τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου ότι «δεν είναι χριστιανός ένας άνθρωπος που θέλει να οικοδομήσει τείχη».

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Ποντίφικα και, αφού χαρακτήρισε τον Πάπα «ελεεινό» και υποστήριξε πως ο ίδιος είναι ένας υπερήφανος χριστιανός, εξέδωσε σήμερα επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος ο Πάπας Φραγκίσκος θα εύχεται και θα προσεύχεται να ήταν πρόεδρος (των ΗΠΑ) ο Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ότι το Βατικανό είναι για τους τζιχαντιστές «το απόλυτο τρόπαιο» και αν εκείνος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος θα είχε εξουδετερωθεί με πράξεις και δεν θα συνέβαινε ότι συμβαίνει σήμερα με τους πολιτικούς που είναι μόνο λόγια για τους τζιχαντιστές.

Ο ίδιος προσθέτει ότι: «Για ένα θρησκευόμενο άτομο είναι επαίσχυντο να αμφισβητεί την πίστη ενός άλλου ατόμου, είμαι ένας υπερήφανος χριστιανός και σαν πρόεδρος δεν θα επιτρέψω επιθέσεις στον χριστιανισμό, ούτε θα επιτρέψω την αποδυνάμωσή του. Χρησιμοποιούν τον Πάπα σαν μαριονέτα και αυτοί που το κάνουν θα έπρεπε να ντρέπονται, ειδικά όταν εμπλέκονται τόσες ζωές και όταν η παράνομη μετανάστευση είναι τόσο ανεξέλεγκτη».

Το Βατικανό είχε διευκρινίσει για τις σχετικές δηλώσεις του Πάπα ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν κάνει πολιτική, αλλά όταν αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, έθετε ζήτημα πίστης. Το δελτίο Τύπου του Βατικανού αναφέρει: «Η πολιτική δεν είναι το επάγγελμα του Πάπα. Είναι ένας άνθρωπος της πίστης, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι το ποιμενικό του μήνυμα έχει πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ