Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου μετά την επίθεση στην Άγκυρα

H τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο μετά την επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι στο κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις αναφορικά με την ασφάλεια», επισήμανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου μετά το τέλος μιας σύσκεψης διάρκειας πέντε ωρών στην Άγκυρα μαζί με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για την προετοιμασία ενός αντιτρομοκρατικού «σχεδίου δράσης», ενώ μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των δυνάμεων επιβολής της τάξης θα αυξηθεί και η παρουσία τους θα είναι «πιο εμφανής» κατά τη διάρκεια των αποστολών τους.

Παράλληλα, κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να βοηθήσουν στο έργο τους.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν τρόπους να τραυματίσουν και να προκαλέσουν το χάος μεταξύ των πολιτών. Όλοι μας πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια στις δυνάμεις ασφαλείας. Κανένα σχέδιο στον τομέα ασφαλείας δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τη βοήθεια των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο ίδιος απέρριψε την ανάληψη ευθύνης από την κουρδική ένοπλη οργάνωση ΤΑΚ για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα επιμένοντας ότι η επίθεση αυτή διαπράχθηκε σε συνεργασία με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

«Έχει ξεκαθαριστεί σε μεγάλο βαθμό ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση είναι έργο των PKK-YPG», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύνεκρη επίθεση έχουν συλληφθεί 22 ύποπτοι, προσέθεσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ