Η απόδραση Μαζιώτη που δεν έγινε: Η Ρούπα με περούκα & πιστολίδι - Ο γενναίος πιλότος

Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική και στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού της Πόλας Ρούπα  και του Νίκου Μαζιώτη.

Το στοιχείο που φαίνεται να δένει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή της Ρούπα είναι το γεγονός πως από τον βαλλιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε πως το όπλο που χρησιμοποίησε η γυναίκα ήταν το ίδιο που είχε στην κατοχή του ο Μαζιώτης στην αιματηρή ένοπλη ληστεία τράπεζας στην Αχαΐα.

 

 

Το χρονικό της αποτυχημένης απόδρασης

Χθες λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία στο Πόρτο Χέλι ελικόπτερο, που μπορεί να μεταφέρει έως έξι άτομα. Το σχέδιο πτήσης  ήταν από το χωριό Θερμησία Αργολίδας με ενδιάμεσο σταθμό το Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την Κύθνο.

 

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε μια γυναίκα και είπε στον πιλότο πως στο Θεολόγο θα έπαιρναν τα υπόλοιπα πέντε άτομα.

 

Στις 14:15 και ενώ το ελικόπτερο βρισκόταν πάνω από την περιοχή Ερυθρών Αττικής, η γυναίκα, με την απειλή πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας να κατευθυνθούν, προς την Αττική.

 

Ο κυβερνήτης προσπάθησε να αφοπλίσει την επιβάτιδα, αυτή όμως πυροβόλησε, ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου και την σταδιακή απώλεια ύψους.

 

Τελικά, ο κυβερνήτης κατάφερε να αποφύγει τη συντριβή και προσγείωσε το ελικόπτερο σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.

Η επιβάτιδα, μετά την προσγείωση κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του πιλότου.

 

Τι άφησε πίσω της

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν πως η γυναίκα είχε πυροβολήσει τρεις φορές, δύο σφαίρες καρφώθηκαν στο μπροστινό τζαμί και μία στην κονσόλα οργάνων. Στην καμπίνα βρέθηκαν ένας μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, ο οποίος περιείχε 13 φυσίγγια, κάλυκας και φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, ζεύγος ακουστικών και μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, που παρέδωσε ο κυβερνήτης.

 

Με πλαστή ταυτότητα νοίκιασε το ελικόπτερο

 

Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε από την καταζητούμενη γυναίκα πλαστή ταυτότητας, με στοιχεία ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και αριθμό ΑΒ288196.

 

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων για υπόθεση Ρούπα - Μαζιώτη Άνετα προσεγγίζει το ελικόπτερο - Εντελώς λάθος οι φυλακές υψίστης ασφαλείας

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση στις φυλακές και το πως μπορεί να γίνει μια απόδραση, με αφορμή την υπόθεση Ρούπα - Μαζιώτη, ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση φύλαξης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ο κ. Καρακίτσος είπε:

 

«Για εμάς ήταν μια τυπική Κυριακή. Μια Κυριακή όπως όλες που οι φυλακές λειτουργούν υποστελεχωμένες. Τίποτα δεν υπήρξε και καμία κινητοποίηση. Τα μοναδικά μέτρα που έχουν ηληφθεί είναι οι αντηρίδες, τα ατσάλινα συρματα για να μην μπορεί να προσγειωθεί ελικοπτερο. Η προσέγγιση όμως μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή. Υπάρχουν οριζόντια και κάθετα σύρματα και στις γυναικείες φυλακές. Σε οποιαδήποτε φυλακή μπορεί το ελικόπτερο να προσεγγίσει. Μπορεί με ανεμόσκαλα κρατούμενος να περάσει από το πλέγμα».

 

Και συνέχισε: «Το θέμα είναι ότι έπρεπε να έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα πριν το ελικόπτερο να προσεγγίσει μια φυλακή. 
Αν πυροβολήσουν και πέσει το ελικόπτερο, φαντάζεστε τι μπορεί να γίνει; Απόπειρα απόδρασης μπορεί να γίνει ανα πάσα ώρα και στιγμή.

 

Το θέμα είναι τι ενέργειες μπορεί να κάνει η Πολιτεία. Το θέμα είναι να γίνουν προγενέστερες ενέργειες. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται ότι η ασφάλεια στις φυλακές έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια εργαζομένων και κρατουμένων».

Για την επικοινωνία Ρούπα με Μαζιώτη την ώρα που πετούσε το ελικόπτερο είπε:

«Βεβαίως και υπάρχουν ευθύνες των εργαζομένων στις φυλακές. Γιατί δεν τοποθετούνται στις φυλακές μηχανισμοί που απενεργοποιούν τα κινητά;»

 

Ο κ. Καρακίτσος ερωτηθείς για το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης να δημιουργήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας είπε: «Οι φυλακές με τον ίδιο τρόπο που φυλάσσονταν και το 1950, φυλάσσονται και το 2016. Εντελώς λάθος οι φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ήταν φυλακές υψίστης μαλάκυνσης. Οι φυλακές στην Ελλάδα χωρίζονται σε Α και Β υπόδικοι και κατάδικοι. Ούτε αυτό δεν τηρείται!»

.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ