25 grandmaitres του σκακιου στο διεθνές Τουρνουά του Ρεθύμνου από αύριο

Εικοσιπέντε GranMetr, πενήντα τιτλούχοι, 180 σκακιστές από 29 χώρες, είναι τα κύρια συστατικά για την επιτυχία του 4ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Ρεθύμνου, που ξεκινάει μεθαύριο Σάββατο 7 Ιουλίου.


Εικοσιπέντε GranMetr, πενήντα τιτλούχοι, 180 σκακιστές από 29 χώρες, είναι τα κύρια συστατικά για την επιτυχία του 4ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Ρεθύμνου, που ξεκινάει μεθαύριο Σάββατο 7 Ιουλίου.

Το τουρνουά, αποτέλεσμα της συνεργασίας του δήμου Ρεθύμνου με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου και τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας, είναι, μεταξύ άλλων, μια ευκαιρία προβολής του νομού σε διεθνές επίπεδο με πρεσβευτές, σκακιστές όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων Gabriel Sargissian, η πρωταθλήτρια Antoaneta Stefanova από τη Βουλγαρία, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων Yuriy Kryvoruchko από την Ουκρανία, ο πρωταθλητής Ρωσίας για το 2000 και χάλκινος πρωταθλητής στο Πανευρωπαϊκό Sergey Volkov, ο Alberto David που έπαιξε στην πρώτη σκακιέρα της εθνικής ομάδας του Λουξεμβούργου σε 6 σκακιστικές Ολυμπιάδες, Evgeny Postny και άλλοι διεθνούς εμβέλειας και εκτίμησης σκακιστές, όπως ο πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι Σπύρος Σκέμπρης.

Σημαντική όμως και η παρουσία των νέων σκακιστών Ελλήνων, που αποτελούν την επιβεβαίωση για το πόσο ο νομός Ρεθύμνου έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο πνευματικό άθλημα και αυτό τυγχάνει αναγνώρισης σε όλη τη χώρα.

Από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου 2012, για μια εβδομάδα η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, το Ρέθυμνο, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σκακιστών σε πολλά μέρη του κόσμου και οι πνευματικές μάχες που θα διεξαχθούν στο Σπίτι του Πολιτισμού, καθημερινά στις 17:30, αναμένονται να είναι έντονες και συναρπαστικές. Παράλληλα, όμως συμμετέχοντες σκακιστές και οι συνοδοί τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, γωνιές του τόπου και φυσικά την κρητική κουζίνα, ενώ μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί, θα παρουσιάσουν το πολιτιστικό επίπεδο του Ρεθύμνου.


Το τουρνουά ανοίγει την αυλαία του το Σάββατο το βράδυ με την θεατρική παράσταση «Ο τελευταίος Ασπροκόρακας» του Αλέξη Σολωμού στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτσα, από τη θεατρική ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκτενής πληροφόρηση για το τουρνουά θα παρέχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.rethymnochess.gr.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ