Αναρχικοί τα έκαναν χθες στην ΕΡΤ “γυαλιά καρφιά” - Τραυμάτισαν κάμεραμαν και κατατρόμαξαν Λιάνα Κανέλλη - Χαρίτο

Οι αναρχικοί έχοντας νοικιάσει ένα μικρό φορτηγό κατάφεραν και πέρασαν από την πύλη της ΕΡΤ, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει. 

Εν συνεχεία εισέβαλαν μέσα στο κτίριο και σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, κινήθηκαν αμέσως προς το κεντρικό στούντιο της ΕΡΤ σαν να ήξεραν με ακρίβεια τα κατατόπια.

Με φωνές και σπάζοντας ότι βρουν μπροστά τους από κινητά τηλέφωνα εργαζομένων μέχρι και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι αναρχικοί κυριολεκτικά μπούκαραν μέσα στο στούντιο παρασέρνοντας στο διάβα τους δύο εικονολήπτες, οι οποίοι και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Οι φωνές τους ακούστηκαν εκείνη τη στιγμή στο κεντρικό δελτιο ειδησεων της ΕΡΤ, το οποίο παρουσίαζε ο Πάνος Χαρίτος μαζί με την Λιάνα Κανέλλη ως μία τηλεοπτική έκπληξη για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια λειτουργίας της.

 

Οι δύο δημοσιογράφοι σαστισμένοι γυρνούσαν τα κεφάλια τους και κοιτούσαν τις σκηνές χάους πίσω από τις κάμερες και τότε ακριβώς η Διοίκηση του Σταθμού έκοψε το πρόγραμμα και άρχισε να προβάλλεται ένα ντοκιμαντέρ για τα 50 χρόνια από τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης.

Η ομάδα Ρουβίκωνας με απειλές, ύβρεις και πετώντας διάφορα αντικείμενα απαιτούσαν από τους δύο δημοσιογράφους να διαβάζουν ζωντανά το κείμενό τους. Οι δύο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και τους έλεγαν διαρκώς να τους παραδώσουν το κείμενο αυτό υποσχόμενοι πως θα το διαβάζουν εκείνοι στον αέρα. Οι αναρχικοί ήταν ανένδοτοι και τότε άρχισε να κλιμακώνεται η ένταση μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ.

 

Φανερά σοκαρισμένοι οι δύο δημοσιογράφοι περιέγραψαν άγριες σκηνές μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ με τους αναρχικούς να πιάνονται στα χέρια με το προσωπικό ασφαλείας της ΕΡΤ και να πετούν ό,τι βρουν μπροστά τους.


Μετά από αυτό το σκηνικό μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας προσπάθησαν να εξαφανιστούν, αλλά ήδη είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία. Κάποιοι από αυτούς τα κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά 22 αναρχικοί εγκλωβίστηκαν από την αστυνομία στο υπόγειο του κτιρίου.

 

Η αστυνομία τελικά προχώρησε σε 22 προσαγωγές μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνας και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. H Λιάνα Κανέλλη μετά το πέρας του δελτίου ειδήσεων αποχώρησε από το ραδιομέγαρο και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την εισβολή του Ρουβίκωνα 

«Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών. Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.

Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας. Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ