Δύο ελικόπτερα ναύλωσε η Πόλα Ρούπα, μια λιμουζίνα & 13.000 ευρώ μετρητά - Δείτε πως είναι το πολυτελές ελικόπτερο

Μετρητά είχε καταθέσει τα συνολικά 13.000 ευρώ που απαιτούσε η ενοικίαση δύο ελικοπτέρων η Πόλα Ρούπα στην εταιρεία γενικού τουρισμού από το Ηράκλειο Κρήτης.
 

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του «Εθνους», η Πόλα Ρούπα επικοινώνησε διαδικτυακά με την εταιρεία πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ζητώντας να μισθώσει ένα μικρό αεροσκάφος για πτήση μιάμισης ώρας πάνω από την Πελοπόννησο.

Για τη συναλλαγή αυτή, είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 4.500 ευρώ, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο αεροσκάφος με το ανορθόγραφο δελτίο ταυτότητας της Χρηστίνας Αρβανίτη. Η... πρόβα πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και η σχέση εμπιστοσύνης που ήθελε η Ρούπα κερδήθηκε.

Την περασμένη Τετάρτη, η ευκατάστατη κυρία επανήλθε, ζητώντας ένα 6θέσιο ελικόπτερο, αυτήν τη φορά για πτήση 2,5 ωρών, με το γνωστό δρομολόγιο Πόρτο Χέλι-Θεολόγος- Κύθνος. Το ποσό που κατέθεσε άμεσα στην τράπεζα ήταν 8.500 ευρώ. Μάλιστα, ζήτησε και λιμουζίνα, γιατί θα έκανε έκπληξη σε 4 συγγενείς της!

Τα στελέχη της εταιρείας γενικού τουρισμού έχουν ήδη δώσει κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική, ενώ εξετάζονται και τα ψηφιακά ίχνη της φόρμας που συμπλήρωσε η Πόλα Ρούπα, προκειμένου να «παραγγείλει» τα αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, κηλίδες αίματος της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη εντοπίστηκαν στο πουκάμισο το οποίο φορούσε ο χειριστής του ελικοπτέρου που η καταζητούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» αποπειράθηκε να θέσει υπό τον έλεγχό της το μεσημέρι της Κυριακής. Παρόλο που η πρώην κρατούμενη δεν έχει δώσει επίσημα DNA, ο γενετικός τύπος από το αίμα και τις τρίχες που εντοπίστηκαν στα υλικά που άφησε πίσω της στο αεροσκάφος ταυτίζεται με το γυναικείο γονιδίωμα που έχει βρεθεί στο σπίτι που το ζευγάρι των φυγάδων διατηρούσε στο Μαρούσι.

Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με το όπλο του Νίκου Μαζιώτη που χρησιμοποίησε κατά την προχθεσινή πειρατεία, κάνουν τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να είναι βέβαιοι ότι «μία απόδραση έξι τουλάχιστον τρομοκρατών, προεξάρχοντος του Μαζιώτη, αλλά και ενδεχομένως με τη συμμετοχή του Γιώργου Πετρακάκου, του Παναγιώτη Ασπιώτη, αλλά και των μελών της Συνωμοσίας Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, όπως και της Αγγελικής Σπυροπούλου -όλων όσοι εμπλέκονταν δηλαδή και στην υπόθεση ''Γοργοπόταμος''- απεφεύχθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή».


H κατάθεση του πιλότου

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η κατάθεση που έδωσε ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, πρώην αστυνομικός, στην Αντιτρομοκρατική: «Οταν φτάσαμε σχεδόν στις Ερυθρές, την είδα να βγάζει ένα όπλο και να μου λέει με δυνατή φωνή να γυρίσω πίσω στην Αθήνα και να πάω Κορυδαλλό. Της άρπαξα το χέρι και ήρθαμε σε συμπλοκή. Το ελικόπτερο γύριζε γύρω γύρω και ενώ παλεύαμε, προσπαθούσα να προσγειώσω και το ελικόπτερο. Χτυπούσε με μανία τα χέρια και το πρόσωπό μου και με δάγκωσε στο χέρι με μανία», είπε ο πιλότος στους αξιωματικούς...
Περιγράφοντας τα δραματικά δευτερόλεπτα πάλης μεταξύ τους, ο κυβερνήτης δήλωσε: «Της φώναζα "θα σκοτωθούμε, τι κάνεις;" και ξαφνικά πυροβόλησε δύο φορές. Ευτυχώς οι σφαίρες βρήκαν στην κονσόλα με τα όργανα και στον ανεμοθώρακα. Μόλις τα πέδιλα του ελικοπτέρου πάτησαν στο χώμα πετάχτηκε έξω και πήρε μαζί της και το σακβουαγιάζ. Καθώς έτρεχε της έπεσε η περούκα και πρόλαβα να δω ότι είχε ξανθά κοντά μαλλιά».

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει την Πόλα Ρούπα, τον τρόπο διαφυγής και το κρησφύγετό της. Στο Πόρτο Χέλι βρέθηκε χθες ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται πως είναι το όχημα με το οποίο η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη είχε πάει στο πολυτελές ξενοδοχείο για να νοικιάσει το ελικόπτερο με το οποίο σχεδίαζε να απελευθερώσει τον κρατούμενο. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς και να βρεθούν ίχνη DNA ή άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να διασαφηνίσουν ποιους ακριβώς κρατούμενους αφορούσε το σχέδιο απόδρασης, το οποίο ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι φυλακισμένοι για τρομοκρατία, δεν υπάρχει πλέγμα που θα μπορούσε να αποτρέψει την εναέρια διαφυγή, αλλά ούτε και χώρος να προσγειωθεί ελικόπτερο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η Πόλα Ρούπα θα έριχνε ανεμόσκαλα, η οποία όμως δεν έχει εντοπιστεί στο αεροσκάφος.

Πώς έγινε η ταυτοποίηση

Οπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ., ο γενετικός τύπος της άγνωστης γυναίκας, που προέκυψε κατά τη διενέργεια εργαστηριακών - συγκριτικών εξετάσεων από την ανάλυση αιματηρών κηλίδων από πουκάμισο που φορούσε ο πιλότος του ελικοπτέρου, ταυτίζεται με γενετικό τύπο γυναίκας που προέκυψε από την ανάλυση βιολογικού υλικού από τρίχα η οποία βρέθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην περιοχή Κυψέλη Αττικής, όπου είχε εντοπιστεί γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα». Η γιάφκα είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στις 10-04-2010. Επίσης, ίδιος γενετικός τύπος είχε ανιχνευτεί σε βιβλίο που βρέθηκε σε σπίτι στο οποίο διέμενε ο Ν. Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο 2010, οπότε έλαβε χώρα η σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Επίσης, σε μάλλινο γάντι, που βρέθηκε σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, στην Κυψέλη Αττικής, στη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» που είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στις 10-04-2010. Ιδιο DNA γυναίκας βρέθηκε σε γάζα που βρέθηκε εντός αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Ν. Μαζιώτης τον Απρίλιο 2010, οπότε έλαβε χώρα η σύλληψη μελών του «Επαναστατικού Αγώνα», καθώς και σε αντικείμενα-πειστήρια, όπως οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.ά., τα οποία βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι, όπου διέμενε το ζευγάρι τον Ιούλιο 2014.

 

Ιδού πως είναι το ελικόπτερο που νοίκιασε (φώτο) η Πόλα Ρούπα για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από την φυλακή 

Πρόκειται για ένα ένα EC 135 της Eurocopter που έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 6 ατόμων. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 287 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έχει δυνατότητα να διανύσει απόσταση έως και 635 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ