Η 6χρονη Κόι μπορεί να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών και ας γεννήθηκε αγόρι - Μια συγκινητική ιστορία

Τις τουαλέτες των κοριτσιών του σχολείου της θα μπορεί να χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής η 6χρονη διαφυλική Κόι Μάθις μετά την απόφαση - σταθμό για τα δικαιώματα των διαφυλικών ατόμων πο εξέδωσε δικαστήριο στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Τις τουαλέτες των κοριτσιών του σχολείου της θα μπορεί να χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής η 6χρονη διαφυλική Κόι Μάθις μετά την απόφαση - σταθμό για τα δικαιώματα των διαφυλικών ατόμων πο εξέδωσε δικαστήριο στο Κολοράντο των ΗΠΑ.



Η 6χρονη Κόι γεννήθηκε αγόρι αλλά ήδη από την ηλικία των 18 μηνών είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται ως κορίτσι: πετούσε τα αγορίστικα ρούχα, απαιτούσε να φοράει ροζ φορέματα, φώναζε «είμαι κορίτσι!» και ζητούσε από τους γονείς την να την αφήσουν να μακρύνει τα μαλλιά της, όπως γράφει το ethnos.gr. Στα τέσσερα χρόνια της και αφού είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επισκέψεις σε ειδικούς παιδοψυχολόγους, οι γονείς της αποφάσισαν να επιτρέψουν στο αγοράκι τους να ζήσει όπως εκείνο ήθελε, δηλαδή σαν κορίτσι.

Το παιδί γράφτηκε σε δημοτικό σχολείο του Κολοράντο ως κορίτσι. Και ενώ αρχικά οι αρχές του σχολείου της επέτρεπαν να πηγαίνει στις τουαλέτες όπου ένιωθε άνετα -δηλαδή στις γυναικείες- τον Δεκέμβριο του 2012 ο πατέρας της έλαβε επιστολή από τη διεύθυνση του σχολείου ότι το παιδί δεν μπορούσε πλέον να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών, αλλά θα έπρεπε να πηγαίνει είτε σε αυτές των αγοριών, είτε στις τουαλέτες της δασκάλας ή της σχολικής νοσοκόμας.

Από τα Χριστούγεννα και μετά η Κόι έφυγε από το σχολείο και συνέχισε τα μαθήματά της στο σπίτι με την βοήθεια ενός ιδιώτη δασκάλου, ενώ οι γονείς της κατέθεσαν καταγγελία με τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας Διαφυλικών Ατόμων, μίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων σε τέτοιες περιπτώσεις.



Τελικά, σύμφωνα με την απόφαση βασισμένη στο νόμο κατά των διακρίσεων της πολιτείας του Κολοράντο, η μικρή δικαιώθηκε και πλέον μπορεί να επιστρέψει και πάλι στο σχολείο και να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών. «Το σχολείο αγνόησε πλήρως την φυλετική ταυτότητα του παιδιού και δημιούργησε ένα περιβάλλον παρενόχλησης λόγω της ιδιαιτερότητας του», σημειώνει η απόφαση.

«Οι γονείς της μικρής και η διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να βρουν μια μεταξύ τους συμβιβαστική λύση έτσι ώστε το παιδί να επιστρέψει στο δημοτικό και να είναι ικανοποιημένες αμφότερες οι πλευρές», καταλήγει η απόφαση.

Η μητέρα της Κόι, Κάρθιν Μάθις, δήλωσε ότι η οικογένεια είναι ενθουσιασμένη που η Κόι μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο της. «Το μόνο που θέλαμε ήταν το σχολείο να αντιμετωπίζει την Κόι όπως και τα άλλα κορίτσια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ