Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στην ΕΡΤ

Μέλη της ομάδας "Ρουβίκωνας" εισβάλουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την ώρα που βρίσκεται στον "αέρα" το δελτίο ειδήσεων με καλεσμένη τη Λιάνα Κανέλλη. 

Είναι η στιγμή που ακούγονται διαπληκτισμοί των μελών του Ρουβίκωνα με υπαλλήλους της ΕΡΤ αλλά και ο διάλογος που είχαν με τη βουλευτή του ΚΚΕ.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά το πρώτο on που εκφώνησε η Λιάνα Κανέλλη με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη μέρα που εξέπεμψε η ΕΡΤ. Ενώ η βουλευτής του ΚΚΕ μιλούσε με τον παρουσιαστή του δελτίου Πάνο Χαρίτο, ακούστηκαν φωνές και το σήμα κόπηκε.

Τα video που ανέβηκαν στη σελίδα Hip Vids στο YouTube δείχνουν τις στιγμές που προηγήθηκαν πριν φτάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα στο στούντιο. «Είναι πολιτική παρέμβαση» φωνάζει ένας άνδρας. «Μη χτυπάς» ακούγεται να λέει ένας άλλος κι ένας τρίτος φωνάζει «βαράτε τους».

«Είναι πολιτική παρέμβαση, θα διαβαστεί ένα κείμενο και θα φύγουμε» λέει επίσης ένας άνδρας, ενώ οι υπάλληλοι της ΕΡΤ προσπαθούν να τους σταματήσουν από το να μπουν στο ραδιομέγαρο.

Στο δεύτερο video, ακούγεται η Λιάνα Κανέλλη να λέει στα μέλη του Ρουβίκωνα: «Αν μου δίνατε το κείμενο, είχα άλλα πέντε λεπτά». Και συνεχίζει: «Η εξουσία που θέλεις ποια είναι; Να ακουστείς, όχι να το διαβάσεις», λέει.

Σύμφωνα με όσα είπε η Λιάνα Κανέλλη μετά την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών από το στούντιο, κατά την εισβολή υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ τα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν κινητά.

Τη στιγμή της εισβολής και ενώ ο Πάνος Χαρίτος και η Λιάνα Κανέλλη συζητούσαν, ακούστηκαν φωνές με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να "κοπεί" το σήμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ