Αcai Berry: Το μωβ Βραζιλιάνικο μούρο ή τροπικό viagra: Θησαυρός για υγεία & ομορφιά - Δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη

Acai Berry: Το Βραζιλιάνικο μούρο που κατακτά τον κόσμο ως η πιο δημοφιλής τροφή για την υγεία και την ομορφιά.
 

Οι Βραζιλιάνοι είναι από ένας απο τους πιο δυναμικούς και υγιείς λαούς παγκοσμίως. Εάν τύχει να περπατήσετε στις ατελείωτες σε μήκος παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δείτε τους Βραζιλιάνους να κολυμπούν, να κάνουν σερφινγκ, να παίζουν ποδόσφαιρο, να κάνουν ποδηλασία, να τρέχουν και γενικά να ασκούνται. Ποτέ δεν λείπει από τα χέρια τους ένα σακουλάκι, γεμάτο μικρά μαύρα φρούτα  μοβ χρώματος.

 Είναι τα Acai Berries, γνωστά και ως το «Viagra» του τροπικού δάσους, ένα είδος μούρου που πωλείται σε όλα τα παραλιακά μπαράκια του Ρίο ντε Τζανέιρο.
 
Τι είναι το Acai berry ή γνωστό ως «α-τσάι-ι»
 
Το μούρο που προωθείται όσο κανένα αλλο στις Ηνωμενες Πολιτείες, καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και ξεκίνησε να καθιερώνεται στον δυτικό κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μετα απο χρόνιες δοκιμες, η δύναμη του Αcai εντοπιστηκε στις πολλαπλές ιδιότητες του και μάλιστα πολύ γρήγορα κατάφερε να κατακτησει τον τίτλο του “Νο1 υπερφρούτου” στον κόσμο.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τις φυλές της ζούγκλας του Αμαζονίου ως θεραπεία για διάφορες παθήσεις και στη συνέχεια απο τους πολεμιστες του Αμαζονίου ως ενισχυτική τροφήπριν τη μάχη. Η παράδοση αυτη μεταφέρθηκε στην εποχή μας και κέρδισε δημοτικότητα όταν άρχισε να χρησιμοποιείται από τους φοιτητές των πολεμικών σχολείων του Jiu Jitsu. Έτσι το Acai Berry έγινε σύντομα μέρος του τρόπου ζωής των Βραζιλιάνων.

Μορφή, γεύση & ουσία
 
Το Acai berry ξεχωρίζει από το βαθύ -μοβ-μπλε- χρώμα του και είναι πεντανόστιμο. Η γεύση του είναι παρόμοια με αυτή ενος μείγματος ροδιου, κερασιου και σοκολάτας. Είναι αξιοσημείωτο πως το 90% του Acai είναι σπόρος και μολις το 10% είναι βρώσιμο. Οι λάτρεις του συνηθιζουν να πετάνε το σπόρο και να τρώνε το δέρμα και τον πολτό του. Όλες οι έρευνες που γίνονται πάνω στη μαγική διατροφική σύνθεση του, στηρίζονται αποκλειστικά στο δέρμα και τον πολτό του.
Δυστυχώς , πολλοί οργανισμοί έχουν ανακαλύψει ότι καποιες απο τις εταιρειες που εμπορευονται προϊόντα Acai , χρησιμοποιουν το σπόρο του. Συνεπώς αυτά τα προϊόντα περιέχουν 90% λιγότερο Acai, άρα 90% λιγότερες θρεπτικές ιδιότητες συγκριτικα με αυτά που περιεχουν μόνο το δέρμα και τον πολτό του. Η συμβουλή μας – μείνετε μακριά από κάθε προϊόν που γίνεται με το σπόρο του Acai!


Ποιές είναι οι Ιδιότητες του Acai berry
 
Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το μικρό μούρο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και ισχυρά τρόφιμα στον κόσμο! Τι το κάνει όμως τόσο ξεχωριστό;
 
1. Περιεχει ισχυρή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, με 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τo κόκκινο σταφύλι και 10 έως 30 φορές περισσότερες ανθοκυανίνες* από αυτές που συμπεριέχονται στο κόκκινο κρασί.

2. Συνδιαζει μονοακόρεστα λιπαρά (υγιή), φυτικές ίνες και φυτοστερόλες που συμβάλλουν στην προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας και του πεπτικού συστήματος.
3. Διαθετει ενα τέλειο συγκρότημα αμινοξέων, σε συνδυασμό με πολύτιμα ιχνοστοιχεία, ζωτικής σημασίας για την σωστή μυϊκή συστολή και αναγέννηση.

 
Η περιεκτικότητα του Acai berry σε λιπαρά οξέα μοιάζει με εκείνη του ελαιολάδου καθως είναι πλούσιο σε μονοακόρεστο ελαϊκό οξύ. Το ελαϊκό οξύ βοηθάει τα ωμέγα-3 (ιχθυέλαια) να διαπεράσουν τις μεμβράνες των κυττάρων και τελικά να γίνουν πιο εύπλαστες. Διατηρώντας τις κυτταρικές μεμβράνες εύπλαστες, όλες οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές και οι υποδοχείς της ινσουλίνης, λειτουργούν αποτελεσματικότερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς τα χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης αποτρέπουν τη  δημιουργία φλεγμονης η οποία ως γνωστόν προκαλεί τη γήρανση.

 

Πως κατάφερε να σαρώσει τον κόσμο της ομορφιάς παγκοσμίως
 
Όπως αναφέρει η Δρ Σούζαν Μίτσελ: «Μόνο και μόνο επειδή ένα υπερφρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, σημαίνει ότι αυτομάτως μεταφράζεται σε όφελος για την υγεία του ανθρώπινου σώματος?  Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι η διεξαγωγή διατροφικής έρευνας,  ώστε να ελεγχθεί αν αυτά τα αντιοξειδωτικά καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και το κατά πόσο  η καταστροφή αυτή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου και τη δημιουργία φλεγμονής.
 
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το Acai προσφέρει αποτέλεσμα και για αυτό εκτός από τα υποτιθέμενα για την υγεία οφέλη, η βιομηχανία της ομορφιάς βλέπει τεράστιες δυνατότητες στο Acai. Προστίθεται στην φροντίδα του δέρματος, στην περιποίηση των μαλλιών και στα προϊόντα μακιγιάζ, ως αντιοξειδωτικό όπλο  στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις ελεύθερες ρίζες.
 
 
Τι προσφέρει το Acai Berry στο δέρμα?

  •  
  • Προστατεύει την επιδερμίδα από τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.
  • Αναδομεί και ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος.
  • Εξισορροπεί τους ανομοιόμορφους χρωματικούς τόνους.
  • Αναζωογονεί την επιδερμίδα προσφέροντας λάμψη.
  • Καλμάρει & καταπραΰνει τους ερεθισμούς.
  • Βελτιώνει την φυσική κατάσταση της επιδερμίδας.
  • Επιταχύνει τη φυσική  διαδικασία επιδιόρθωσης της επιδερμίδας στο σωστό χρόνο.

 
 
 
Παρέχει αποτελέσματα?
 
Σε έρευνες που διεξήχθησαν αποδείχθηκε ότι το Acai berry είναι περισσότερο απορροφίσιμοαπό το ανθρώπινο σώμα όταν καταναλώνεται ως φρούτο ή χυμός και λιγότερο ως συμπλήρωμα διατροφής ή καλλυντικό παρασκεύασμα. Αρχικά η διαπίστωση αυτή, έγινε από μια ομάδα επιστημόνων από το τμήμα Έρευνας AgriLife στο Τέξας και δημοσιεύθηκε σε πρόσφατο τεύχος της Εφημερίδας της Γεωπονίας και Χημείας Τροφίμων.
 
Το Acai Berry έχει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές και δέχεται πλήθος θετικών σχολίων σχετικά με τα αποτελέσματα του. Σημαντικό ρόλο παίζουν αφ’ενός η ποιότητα του Αcai που χρησιμοποιείται σε οποιασδήποτε μορφής προϊόν και αφ’ετέρου  η επί της εκατό περιεκτικότητάτου στο προϊ’ον αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί η ποιότητα του Αcai να είναι πολύ χαμηλή ή η περιεκτικότητά του να μην είναι επαρκής. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλογη έρευνα αγοράςπριν καταλήξετε σε κάποιο προϊόν και να βεβαιωθείτε ότι είναι καλής ποιότητας.
 
Τα χρώματα των ανεπεξέργαστων τροφών, οφείλονται σε φυσικές χρωστικές που πέρα από τη χρώση, προσδίδουν και σημαντική διατροφική αξία. Το κόκκινο-πορφυρό χρώμα των κόκκινων σταφυλιών, των κερασιών, της φράουλας, του ροδιού, του βατόμουρου, της κόκκινης πιπεριάς και της μελιτζάνας, οφείλεται σε μια ομάδα ευεργετικών ουσιών, τις ανθοκυανίνες. Οι ανθοκυανίνες, εμφανίζουν ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλοντας στην υγεία των αγγείων, της καρδιάς και όχιμόνο.
 
 
Να ευχαριστήσω την Μαρία για το πολύ καλό της review και να σας πω, ότι εγώ χρησιμοποιώ εδώ και τρεις μήνες περίπου το λαδάκι της That’s Better Dream on, Wrinkle Erasor με Acai Berry και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Όλη η σειρά That’s Better (www.thatsbettercosmetics.com)  βασίστηκε σε αυτό το φυσικό συστατικό, που επιπλέον μυρίζει υπέροχα.

 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ