Χάος στο Ελληνικό: Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το αεροδρόμιο - Έκλεισαν την παραλιακή και πάνε Ειδομένη

Αναστάτωση προκάλεσαν 300 Σύροι πρόσφυγες στο δυτικό αεροδρόμιο σήμερα το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν με τα πόδια για να πάνε στα Σκόπια...

Οι πρόσφυγες, εξαντλημένοι και εμφανώς εκνευρισμένοι από την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, ξεκαθάρισαν στις Αρχές πως δεν θέλουν να μείνουν στον χώρο του αεροδρομίου, αλλά να φύγουν για την Ειδομένη. Ωστόσο, όταν συνειδητοποίησαν πως δεν πρόκειται να φτάσουν πούλμαν στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο, αποφάσισαν να βγουν μόνοι τους στην παραλιακή και να βρουν εναλλακτικό τρόπο για να φύγουν από το Ελληνικό.

Ενταση με λεωφορείο που δεν σταμάτησε

Αρχικά οι πρόσφυγες πήγαν στη στάση του λεωφορείου, περιμένοντας κάποιο μέσο μεταφοράς ώστε να επιβιβαστούν και να φύγουν από το αεροδρόμιο. Ωστόσο όταν ένα λεωφορείο πέρασε αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε για να επιβιβαστούν, επικράτησε ένταση.

Με τα πόδια στην παραλιακή

Τελικά οι Σύροι πρόσφυγες αποφάσισαν να ξεκινήσουν με τα πόδια για τον προορισμό τους. Ετσι κατέβηκαν στον δρόμο και έκλεισαν μία από τις τρεις λωρίδες της παραλιακής λεωφόρου. Υπενθυμίζεται πως οι Σύροι είχαν μεταφερθεί στην αίθουσα αναχωρήσεων του πρώην δυτικού αεροδρομίου χθες το βράδυ. Ωστόσο, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, ο μόνος λόγος που δέχθηκαν να τους πάνε εκεί ήταν για να κοιμηθούν και να περάσουν τη νύχτα, αφού σκοπός τους δεν είναι να μείνουν στην Αθήνα και την Ελλάδα, αλλά να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Εκλεισαν τον δρόμο και στον Πειραιά

Νωρίτερα το πρωί, πρόσφυγες που είχαν φτάσει με πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησαν σε ένα πεντάλεπτο κλείσιμο του δρόμου έξω από το λιμάνι. Διαμαρτύρονταν γιατί δεν τους άφηναν να πάνε στα σύνορα. Μάλιστα, στα χέρια τους κρατούσαν χαρτιά με το σύνθημα «θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα» σε τρεις γλώσσες, τη δική τους, τα αγγλικά και τα ελληνικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ