Θεατές λιποθυμούν σε παράσταση έργου της Σάρα Κέην ύστερα από ρεαλιστικές σκηνές βιασμών και βασανιστηρίων

Η τελευταία – καταγεγραμμένη – φορά που θεατές αποχωρούσαν έξαλλοι και αηδιασμένοι από σκοτεινή αίθουσα ήταν στο πολυσυζητημένο «Μη αναστρέψιμος» με πρωταγωνίστρια τη Μόνικα Μπελούτσι. Κι όλο αυτά για ένα κινηματογραφικό προϊόν. Όχι για ένα θεατρικό έργο.   

Μέχρι χθες. Όπου τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης άρχισαν να καταγράφουν τις αντιδράσεις των θεατών του "Cleansed" της Sarah Kane, του οποίου η νέα διασκευή από την Katie Mitchell για λογαριασμό του National Theatre έχει προκαλέσει σάλο με τις απολύτως πειστικές σκηνές βασανιστηρίων και βιασμών...  


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν Μέσα, όπως ο "Guardian" και η "Evening Standard" τουλάχιστον 5 θεατές λιποθύμησαν παρακολουθώντας αληθοφανέστατες σκηνές βιασμών, απίστευτης σωματικής και σεξουαλικής βίας (υπάρχει σκηνή όπου ξεριζώνεται η γλώσσα ενός άντρα και άλλη όπου αντρικά γεννητικά όργανα μεταμοσχεύονται στο σώμα γυναίκας).

Η νέα θεατρική παραγωγή, της οποίας οι σοκαριστικές σκηνές έχουν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, έκανε πρεμιέρα στις 16 Φεβρουαρίου και ήδη από τότε υπήρχε προειδοποίηση ότι η παράσταση περιέχει σκληρές σκηνές, οι οποίες ενδεχομένως θα προκαλούσαν την ενόχληση κάποιων θεατών.

Και ενώ η διεύθυνση του θεάτρου δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καμία ανακοίνωση για τους θεατές που φεύγουν αναστατωμένοι από την αίθουσα, από την πλευρά της η σκηνοθέτις και θεατρική παραγωγός, δήλωσε ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το έργο κάνει τη δουλειά του και μεταφέρει τα μηνύματα που η Kane θα ήθελε να μεταφερθούν στο κοινό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ