Το σκοτεινό παρελθόν επέστρεψε στις ΗΠΑ - Αιματηρή συμπλοκή διαδηλωτών με μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν χθες Σάββατο και ο ένας από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και αντιδιαδηλωτές.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τη συμπλοκή, ανάμεσά τους ένα μέλος της KKK που κατηγορείται για τις επιθέσεις με μαχαίρι, δήλωσε ο Ντερόν Γουάιατ, αξιωματικός της αστυνομίας του Άναχαϊμ. Τρεις αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν διότι ξυλοκόπησαν ένα πεσμένο μέλος της Κλαν, είπε ακόμη ο Γουάιατ.

Ο αστυνομικός διευκρίνισε πως η συμπλοκή ξέσπασε αμέσως όταν μέλη της Κλαν έφθασαν στο πάρκο του Άναχαϊμ, περίπου 56 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες, για μια προγραμματισμένη διαδήλωση.

«Αμέσως μόλις βγήκαν από το όχημά τους, δέχθηκαν επίθεση από αντιδιαδηλωτές και αυτό προκάλεσε γενικευμένη συμπλοκή», πρόσθεσε ο Γουάιατ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, τουλάχιστον τρεις αντιδιαδηλωτές, πιθανόν κι ένας τέταρτος, υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι στην αναμέτρηση που ακολούθησε. Ο ένας, που υπέστη πιο σοβαρά τραύματα, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, από το οποίο έγινε γνωστό πως βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η KKK, η ρατσιστική οργάνωση που είναι γνωστή για τις λευκές ρόμπες και τις αιχμηρές κουκούλες που φορούν συχνά τα μέλη της, είναι μια μακρά ιστορία βίας εναντίον Αφροαμερικανών, Εβραίων και άλλων, σύμφωνα με την οργάνωση Southern Poverty Law Center, η οποία παρακολουθεί συστηματικά τη δράση οργανώσεων φυλετικού και θρησκευτικού μίσους στις ΗΠΑ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μια ειρηνική αντιδιαδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη για περίπου τρεις ώρες στο πάρκο, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο βόρεια της Ντίσνεϊλαντ, όταν μέλη της Κλαν έφθασαν στο σημείο με ένα μαύρο SUV.

Το αυτοκίνητο σταμάτησε και τρεις άνδρες βγήκαν και άρχισαν να ξεφορτώνουν πανό και πλακάτ της ρατσιστικής οργάνωσης όταν μια ομάδα περίπου 50 διαδηλωτών κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, φωνάζοντας και πετώντας τους διάφορα αντικείμενα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν καθώς, όπως υποστήριξε ο Ντάρεν Σίμσον, 49 ετών, «οι τύποι της Κλαν μάχονταν για τη ζωή τους». Τα μέλη της KKK προσπάθησαν να μπουν ξανά στο αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός του έφυγε με ταχύτητα αφήνοντάς τους πίσω, δήλωσε ο Ντιόν Γκαρσία, 37 ετών.

Οι εξοργισμένοι αντιδιαδηλωτές έδιωξαν τα μέλη της Κλαν βίαια, κυνηγώντας τους και φωνάζοντας «φύγετε, δεν είστε καλοδεχούμενοι εδώ», συνέχισε ο Γκαρσία. «Ήταν παλαβό. Πολλοί προσπαθήσουμε να τους διαλύσουμε. Δεν χρειαζόταν αυτό, έπρεπε απλά να αφήσουν την Κλαν να διαδηλώσει. Εδώ είναι Αμερική, έχουμε ελευθερία του λόγου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ