Ειδομένη: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους πρόσφυγες για τα κλειστά σύνορα - Φωτό & βίντεο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί, αυτή την ώρα, μεγάλη ομάδα προσφύγων, δίπλα στον καταυλισμό, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, χωρίς ωστόσο να κλείνουν τις γραμμές.

Χτυπώντας παλαμάκια και φωνάζοντας συνθήματα, το συγκεντρωμένο πλήθος ζητά να ανοίξουν τα σύνορα.

Υπενθυμίζεται πως το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ έκλεισε μετά τα χθεσινά επεισόδια, ενώ προηγουμένως είχαν περάσει μόλις 30 άτομα.

Το δράμα των προσφύγων στην Ειδομένη

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται πλέον οι πάνω από 7.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη. Όλη τη νύχτα έβρεχε, οι σκηνές έβαλαν νερά, μούσκεψαν ρούχα και πολλοί άνθρωποι κοιμήθηκαν στις λάσπες. Το ξημέρωμα βρήκε σχεδόν όλους τους ανθρώπους έξω από τις σκηνές να προσπαθούν να βγάλουν ρούχα και σκεπάσματα να στεγνώσουν. Μητέρες έκαναν έκκληση για στεγνά ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά τους, ενώ πολλοί δεν έχουν χρήματα.

Εν τω μεταξύ το φαγητό δεν είναι αρκετό και σχηματίζονται ουρές που ξεπερνούν το ένα χιλιόμετρο για έναν χυμό, ένα σάντουιτς ή ένα πορτοκάλι, ενώ υπάρχει και μεγάλη έλλειψη φαρμάκων. Όλα αυτά την ώρα που στους εθνικούς δρόμους καραβάνια ανθρώπων κατευθύνονται με τα πόδια στα σύνορα και κάποιοι με ταξί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ